logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal wil nu ook thuis scoren tegen Limburgers

Berg-Op Wijgmaal wil nu ook thuis scoren tegen Limburgers
Berg-Op Wijgmaal De Ryck legt de bal af voor Thielemans

De eerste herenploeg van Berg-Op Wijgmaal ging vorige speeldag in nationale 2 A uitpakken op het veld van Sparvoc Lanaken-Briegden. Het werd 1-3 waardoor de blauw-zwarten met een driepunter huiswaarts trokken, één van de uitblinkers bij de bezoekers was aanwinst en opposite Ruben De Ryck uit Leuven.

De Ryck komt over uit Liga B, van de eerste ploeg van Mendo Booischot.

“Die overgang was een meer dan bewuste keuze,grotendeels gebaseerd op twee factoren. Ik ga van het tweede naar het derde hoogste niveau in de nationale competitie, want bij Wijgmaal kan ik de volleybalsport makkelijker combineren met de rest van mijn leven. Bij Mendo trainden we buiten de match drie keer, daar kwamen nog scouting en fysieke oefeningen bij kijken. Bij Wijgmaal kan ik ook opnieuw samen spelen met mijn broer, Jasper. De laatste keer dat we dat deden was ruim vijf seizoenen geleden bij de Lizards Lubbeek. Ik miste de ervaring om met hem te spelen.”

Op Sparvoc verliep het zo goed als perfect.

“We speelden in het Limburgse een zeer complete en zo goed als foutloze match. Het setverloop ging er steeds spannend aan toe, maar in moneytime trokken we steeds het laken naar ons toe. We konden steunen op een enorm stabiele receptie en op die manier krijgen de aanvallers het ook makkelijker om hun eigen ding te doen.”

De komende speeldag ontvangt BOW zaterdagavond vanaf 20.30 uur Helios Zonhoven.

“We ontvangen zaterdagavond Helios Zonhoven, ik bekijk hen als hetzelfde kaliber zijnde als Lanaken-Briegden. Het thuisvoordeel zal zeker niet onbelangrijk worden. Net zoals bij Sparvoc het geval was, zal hun kracht in de receptie-hoek liggen. Ze hebben er twee spelers met ervaring uit Liga B, dat valt zeker niet te onderschatten. Misschien zijn hun middenspelers net iets minder als die van Sparvoc en kan mogelijk daar iets te rapen vallen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *