logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal verlegt zijn grenzen en speelt kwartfinale Beker van België in Ymeria tegen vice-kampioen Menen

Berg-Op Wijgmaal verlegt zijn grenzen en speelt kwartfinale Beker van België in Ymeria tegen vice-kampioen Menen
Bij Berg-Op kijken ze uit naar de topaffiche

Op bezoek bij HZ Hofstade-Zemst 93 uit nationale twee kwalificeerde reeksgenoot Berg-Op Wijgmaal zich voor de kwartfinales van de Belgische beker. Ze haalden het er met 19-25, 23-25 en 22-25, kortom 0-3. Libero Arnout Aertgeerts uit Leuven was één van de uitblinkers en kijkt uit naar komende zaterdag. Hun komende kwartfinale tegen Menen zal één van de hoogtepunten worden in het bestaan van BOW dat met vergulde letters in de geschiedenis zal genoteerd worden. 

“We gingen naar Hofstade-Zemst op ons te kwalificeren. We hadden een gelukje dat ze niet helemaal in topvorm verkeerden, want ze kunnen wel eens enorm lastig voor de dag komen. Het liep goed af”, aldus de uitblinker die uitkomt voor het enige niet-professionele team in deze volgende bekerronde.

Het zal het eerste duel worden tegen een club uit Liga A en dan nog voor eigen publiek, een mooi afscheid aan de Ymeria

De overige teams van Berg-Op Wijgmaal kunnen er de komende seizoenen spelen, BOW A bij de heren in tweede nationale niet. De blauw-zwarten kregen de voorbije drie seizoenen een uitzonderingsregel, maar moeten er volgend jaar uit. Dat omwille van de te korte aanloopruimte om te serveren en het plafond heeft niet op alle plaatsen de reglementaire hoogte.

“We schrijven clubgeschiedenis door voor het eerst en het laatste tegen een Liga A-club te spelen in onze Ymeria. Berg-Op is fel verbonden aan die zaal en het bijhorende BOW-café. Die wedstrijd zal een soort viering vormen voor al die vele jaren hier, langs de andere kant is het ook een soort afscheid voor de eerste herenploeg, naar waar we volgend jaar uitwijken weten we nog niet”, wist Aertgeerts.

Berg-Op Wijgmaal – Decospan Volley Team Menen zal een mijlpaal worden voor de blauw-zwarten

“Het zal ons eerste duel tegen een Liga  A-team worden. Het zal een groot feest worden en alles zal vol zitten. Niet iedereen van onze fans zal binnen kunnen. Gezien onze beperkte capaciteit qua toeschouwers zijn we aan het denken om een groot scherm te plaatsen zodat iedereen kan meekijken, nadien volgt er sowieso een feestje. En qua winstkansen (zucht), alles kan uiteraard. We hebben het thuisvoordeel en serveren zal niet makkelijk worden voor hen. We mogen uiteraard niet vergeten dat het niveau tussen ons en de vice-kampioen van België groot is. Ik denk dat ik de enige speler met ervaring tegen een Liga A-team. Het is wel ongelooflijk dat verschillende spelers die zeven jaar geleden in eerste provinciale actief waren, zoals middenspeler Michiel Mattheuwsen dit ook nog mee kunnen maken.”

Berg-Op Wijgmaal – Decospan Volley Team Menen begint zaterdagavond in de Ymeria om 20.30 uur

Één gedachte over “Berg-Op Wijgmaal verlegt zijn grenzen en speelt kwartfinale Beker van België in Ymeria tegen vice-kampioen Menen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *