logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal stelt titelviering Feniks Haacht een weekje uit

Berg-Op Wijgmaal stelt titelviering Feniks Haacht een weekje uit
Berg-Op Wijgmaal en Feniks Haacht met hun achterban

In een kolkende Ymeria waren alle bestanddelen voor een leuke derby in tweede nationale tussen Berg-Op Wijgmaal en Feniks Haacht aanwezig. Leider Feniks was er op gebrand om de titel te komen halen bij de buren in het Leuvense. De blauw-zwarten, die als vijfde gerangschikt staan, wilden hier een stokje voorsteken, ze zagen Haacht liever met een weekje uitstel op eigen ondergrond het kampioenschap vieren.

Exact vijf jaar geleden ging Feniks de titel veroveren op Mendo Booischot B, of het een herhaling ging zijn voor coach Kris Vanrusselt moest nog blijken.

Berg-Op begon het duel met een ace van Turkenburg, de toon was gezet. Na een 3-1 kwam Feniks tot 3-3, hun block deed een smash van thuisspeler Galloy teniet. Via een block van Thielemans stond het snel weer 4-3, het was duidelijk dat beiden elkaar geen duimbreed gingen toegeven. Feniks nam het commando over via een block van Van Tigchelt en Lemant, zowaar 5-8. De 11-13 was een smash van Debaus die perfect werd afgelegd door Van Tigchelt, daarna schoot BOW terug wakker. Opnieuw een ace van Turkenburg bracht de 19-17. Muysewinkel, Turkenburg en Thielemans brachten de blauwen naar een 23-20. Tussendoor werd een touché van BOW niet gezien door de ref. Het werd 24-21, pas de derde setbal was de goede voor 25-23, wie anders dan Thielemans nam deze voor zijn rekening?

Thielemans (centraal) was één van de beteren bij Berg-Op
Thielemans (centraal) was één van de beteren bij Berg-Op

In set twee waren voor Wijgmaal Galloy en voor Haacht Lemant aan de scorende hand. Het bleef spannend tot 16-16. Bij Feniks leverde De Wettinck goed werk. Daarna was BOW even van slag door aan arbitrale fout. Een smash die duidelijk in was, werd buiten gegeven. Turkenburg wist niet waar hij het had, de ref gaf geel. Feniks schakelde offensief een tandje bij en kwam op 20-23. Na een mindere opslag van Boussart was het setpunt voor Feniks bij een 21-24, ook hier was de derde setbal de goede voor 23-25. Seppe Bautmans stond hiervoor in.

Opvallend gegeven doorheen de wedstrijd: wanneer één van beide teams een kloofje van meer dan vijf punten nam, gaven ze die snel weer weg door een slechte service.

In set drie stoomde Feniks door van een 3-4 naar een 5-10. Thielemans trok het thuisteam naar 10-12. De sfeer was daverend , de tribune daverde bij momenten zelfs harmonieus mee. Gaandeweg verging het de opslag van Wijgmaal minder, dat leidde tot een 13-16 en 14-19. Gaandeweg werd de kloof gedicht tot 18-22, ook hier stond een slechte opslag een verkleining van het verschil in de weg. Josse Bautmans scoorde regelmatig een beslissend Haachts punt. Het werd zo 20-24 en via een smash buiten van De Ryck kwam Feniks op amper een set van de zege en de titel.

Feniks viert een punt in set drie
Feniks viert een punt in set drie

De wit-roden begonnen vinnig aan set vier met een 0-2, BOW boog snel om tot 6-4 met Turkenburg die een Haachtse aanval overnam en afwerkte. De bezoekers knabbelden aan de voorsprong, 7-6 en 10-8. Thielemans scoorde de 14-10 met een straffe gedraaide plaatsbal. Daarna kwam Berg-Op op toerental, via 18-13, 21-16 en 24-18 hadden ze opeens vele setballen beet voor de 2-2. Deze keer smashte De Ryck met een kruiselingse bal raak, 25-19 en de golden set kwam eraan.

Daarin nam Feniks een blitzstart met een 1-4 en een 2-6. Invaller Seppe Bautmans scoorde via een fraaie smash de 2-7. Debaus onderstreepte de ambitie tot winst met een ace voor de 5-12. BOW naderde met zevenmijlslaarzen tot 8-13. Via een bom van De Wettinck voor 9-15 stond de Haachtse zege op het scorebord. De titel moeten ze thuis op de slotspeeldag pakken tegen Kalmthout.

De matchbal voor Feniks wordt gespeeld
De matchbal voor Feniks wordt gespeeld

Sets: 25-23, 23-25, 20-25, 25-19, 9-15.

Zowel Berg-Op als Feniks bedanken hun fans
Zowel Berg-Op als Feniks bedanken hun fans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *