logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal pakt de provinciale volleybalbeker: zowel de mannen als de vrouwen zegevieren

Berg-Op Wijgmaal pakt de provinciale volleybalbeker: zowel de mannen als de vrouwen zegevieren
Eersteprovincialer Berg-Op Wijgmaal pakt in de golden set de provinciale bekerzege

Aan de Milsestraat in Haasrode, te gast bij Volley Haasrode Leuven, was het opnieuw vieren geblazen in de provinciale volleybalbeker voor Berg-Op Wijgmaal. Ze zetten in vijf sets reeksgenoot in eerste provinciale Lizards Leuven-Lubbeek B opzij. Een mooie sportieve revanche voor Berg-Op daar de Lizards de titel op zak staken en Berg-Op tevreden moest zijn met plaats twee. Berg-Op won eerder in 2019 de bekerfinale in Averbode van VC Lennik, dat verliep iets makkelijker met een 0-3.

Het is de vierde keer dat de vrouwen van BOW deze finale naar hun hand zetten.

“Het was veel spannender in vergelijking met enkele jaren geleden tegen Lennik. Het was een collectieve teamprestatie. We wonnen de eerste 2 sets en verloren nadien de derde en vierde. We bleven er met zijn allen in geloven in de golden set”, wist ervaren middenspeler Evelien Biesmans uit Averbode. “We stonden 8-3 voor en hadden er wel een goed gevoel bij en het liep goed af. Een goede start doet al veel in zo een korte slotset.”

In de competitie konden de Lizards Lubbeek-Leuven B BOW naar plaats 2 verwijzen.

“De receptie zat goed in de bekerfinale, onze opslagdruk ook. Het zal vooral mentaal zijn denk ik. Beide ploegen kunnen soweiso volleyballen. Af en toe is het je dag niet. Het is normaal dat je soms eens verliest. We moeten deze week nog eens tegen de Lizards B spelen. We zullen zien wat dat gaat geven. We kunnen misschien nog stijgen naar de nationale reeksen. We moeten eerst nog tweede blijven met nog 2 matchen te spelen. Nadien volgt er nog een eindronde waarbij er blijkbaar 6 van de 8 ploegen mogen stijgen. Afwachten dus.”

Sets: 23-25, 22-25, 25-14, 25-18, 9-15

De mannen van BOW C uit tweede provinciale versloegen op hun beurt in de finale in Haasrode na een kleine 2 uur wedstrijd eersteprovincialer Volley Opwijk met 3-1, later meer hieromtrent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *