logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal C wipt VC Zuun uit de Vlaams-Brabantse beker

Berg-Op Wijgmaal C wipt VC Zuun uit de Vlaams-Brabantse beker
Berg-Op Wijgmaal C (zwart) won met 3-0 tegen VC Zuun in de Vlaams-Brabantse beker

In de 1/8ste finales van de provinciale beker stonden in de sporhal Ymeria in Wijgmaal de leiders van beide provinciale reeksen tegenover elkaar. Berg-Op Wijgmaal C kon zich offensief iets meer uitleven dan de bezoekers uit het Sint-Pieter-Leeuwse. In de derde set werd het nog spannend toen de blauwhemden vier punten voor stonden, maar de Leuvenaars keerden de situatie nog helemaal om, het werd finaal 3-0.

Het eerste punt in dit prestigeduel kwam van Zuun, Wuyts scoorde via een diagonale plaatsbal de 0-1. Van Nerum zag zijn smash via het block buiten belanden, eerste punt voor BOW en 1-2. Tot een 8-8 bleef het gelijk. Aertgeerts liet aan de opslag een serie van vier noteren, waardoor er werd uitgelopen tot 12-8. Bezoeker Dubois reageerde met de smash voor de 12-9, vooraleer Theunen aan de service ook een serie van vier bracht. Voor het thuisteam zat de opslag en de aanvallen van een prima Van Nerum goed, ook het block van Pirard en Theunen rendeerde. Zuun drong nog aan onder meer via Coppens. De eerste setbal was de goede, 25-16.

Zuun begon de tweede set goed via strakke punten van Wuyts en de stalen linkerarm van Leconte, 1-4. Door foutenlast van de bezoekers kwam Berg-Op naderbij tot 4-5, toch liep Zuun via een goede receptie weer weg tot 5-8. Wijgmaal schakelde een tandje bij tot 8-8 en 9-8 via een uithaal van Platteau. Het werd 18-14 en 24-18, bij de gasten bleef Wuyts maar kruiselingse raketten afvuren. De eerste setbal werd gered door een plaatsbal van Blancke, van 24-19 tot 24-20. Daarna belandde een service van de blauwhemden buiten, 25-20 en 2-0.

In set drie ging het op en neer tot 7-7, daarna ging het receptioneel beter draaien bij Zuun. Blancke en Denteneer pikten de punten mee, 11-15. Via enkele fouten van Zuun kon BOW blijven aandringen, het werd 18-18 via een block van Van Nerum. Theuwen (smash) en Godts (plaatsbal) brachten de score naar 24-22. De eerste matchbal werd gered door een prima block van Leconte. De tweede matchbal werd, typerend voor het Wijgmaalse offensieve, door Van Nerum raak gesmashed. Berg-Op Wijgmaal C door naar de kwartfinales van de beker.

Sets: 25-16, 25-20 en 25-23.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *