Berg-Op Wijgmaal C plaatst zich voor provinciale bekerfinale na thriller op de Lizards Lubbeek-Leuven

Berg-Op Wijgmaal C plaatste zich in Lubbeek voor de provinciale bekerfinale

Tweedeprovincialer Berg-Op Wijgmaal C plaatste zich op het terrein van eersteprovincialer de Lizards Lubbeek-Leuven. Na de heenmatch leek het al gebakken te zijn voor de mannen uit het Wijgmaalse. Het werd er 3-1, maar in de terugmatch legden de Lizards zich allesbehalve neer bij deze mogelijkheid. Het werd een spannend duel dat BOW C in de gouden set naar zich toetrok met een 14-16.

Na twee sets in de sporthal van Korbeek-Lo leek het alsof de finaleplaats nog naar het thuisteam zou gaan. In set 3 kon het helemaal over zijn, maar flink wat strijdkracht en een tikkeltje geluk beslisten er anders over. In set 4 volgde de decompressie bij de Lizards. In de gouden set viel de spreekwoordelijke euro in het voordeel van de bezoekers.

De toekomstige kampioen in tweede promo b kan de dubbel pakken in de bekerfinale. Tenminste als ze voorbij tweede in eerste provinciale, Volley Opwijk, raken.

Sets: 25-23, 25-19, 25-27, 16-25, 14-16

Een leuke bijkomstigheid is dat de meiden van Berg-Op A eveneens de bekerfinale spelen, in het verleden wonnen ze die al eens in Averbode tegen Lennik. Ze schakelden in 2 duels tweedeprovincialer VBT Machelen uit. Hen wacht de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen de Lizards Lubbeek-Leuven B uit eerste provinciale en tweedeprovincialer Volley Eternit Kapelle-Op-Den-Bos A.