logo Casalina

Berg-Op Wijgmaal blijft mee aan de leiding na winst tegen Bruxelles Est VC

Berg-Op Wijgmaal blijft mee aan de leiding na winst tegen Bruxelles Est VC
VC Bruxelles Est (l) kwam goed voor de dag maar moest het hoofd buigen voor Berg-Op Wijgmaal

De bezoekers van Bruxelles Est VC trokken fel van leer in de eerste set en wonnen die ook. Daarna nam Berg-Op Wijgmaal het roer over, het was bij momenten heel spannend, maar de 3-1 mocht er zijn. Deze wedstrijd had alle elementen voor een topmatch inclusief de meer dan prima sfeer. Zowel de spelers als het publiek gaven en namen in een leuke wisselwerking die iets meer dan anderhalf uur duurde.

Aan ambiance geen gebrek, een kleine zeventig fans brachten flink wat animo. De bezoekers hadden een stevige supportersdelegatie afgevaardigd. Het thuisteam moest niet onderdoen met de delegatie van de ladies van Berg-Op Wijgmaal B die na hun duel in promo 2B waren blijven hangen. Hun matchrelaas tegen VoLanZo Landen kan je hier nog eens nalezen.

Op voorhand stond BOW mooi vooraan, de Brusselaars in de middenmoot

In een spannende eerste set ging het gelijk op tot 22-22 en 23-23, de Leuvenaars lieten enkele steken vallen en ze stonden 0-1 in sets in het nadeel. Bij de Brusselaars richtten vooral Dor, Héliodore en de prima smashen van Navitel schade aan. Bij Wijgmaal zagen en hoorden de toeschouwers de zware smash van Ruben De Ryck. De 23-25 kwam er nadat Turkenburg in de receptie de bal tegen “het plafond” werkte.

 

De Brusselaars wonnen de openingsset
De Brusselaars wonnen de openingsset

In set twee kwamen de bezoekers sterk op het veld met alweer een allesvernietigende smash en soms opslag van Héliodore, zo kwamen ze op 1-2. In zeven haasten stond het 3-2, mede door een tipover van De Ryck. In sneltempo ging het naar 10-4, ook deels door een puike opslag van Turkenburg. Bezoeker Navitel kwam minder in het stuk voor deels door een steeds sterk block opgezet door Mattheuwsen en Turkenburg. Toen Mattheuwsen zijn smash erdoor begon te komen, stond het snel 24-15. De eerste setbal was de goede, een smash van Bruxelles Est belandde buiten, 1-1 in sets!

Turkenburg maakt zich op voor de opslag
Turkenburg maakt zich op voor de opslag

In set drie ging het even gelijk op tot 7-7, grotendeels als gevolg van fouten aan beide kanten. Turkenburg forceerde op kracht de forcing en de 10-7. Bij de hoofdstedeling stond offensief het vizier soms niet al te scherp, wel bij Héliodore de 15-10 op het bord zette met een uithaal. Enkele geslaagde aanvallen van De Ryck en Mattheuwsen leidden de 18-10 in. Chalmagne presenteerde zich goed in het block en Martinet pikte af en toe zijn puntje mee bij de rood-zwarten, 19-12. Muysewinkel blockte het offensief van Martinet af, 23-17. De eerste setbal bij 24-17 was de goede, Turkenburg lukte een diagonale uithaal, 25-17 en 2-1, de situatie omgekeerd.

Heliodore aan de opslag voor Bruxelles Est
Héliodore aan de opslag voor Bruxelles Est

Onder impuls van Navitel stonden de Brusselaars 0-2 en 3-4 voor in de vierde en uiteindelijk ook laatste set. De plaatsballen van de bezoekers werden doorzien en het BPW-block stond pal. De bezoekers kwamen terug tot 13-11 en maakten het spannend ook door een goede verdediging opgetrokken door het duo Dor-Philippart. Boussart bracht met een snelle draaibeweging en plaatsbal één van de knapste punten in dit duel, 16-12. Est bleef aanklampen tot 18-15. Steeds ze toen ze dichter kwamen, maakten ze een foutje waardoor de kloof weer groter werd. Berg-Op won een mooi duel tegen Bruxelles Est, die in het klassement gezien hun vertoonde spel zeker nog vele plaatsen gaan stijgen.

BOW won terecht het duel tegen Bruxelles Est
BOW won terecht het duel tegen Bruxelles Est

Sets: 23-25, 25-15, 25-17, 25-16.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *