logo Casalina

Belgian Cats ontmoeten zaterdag Servië in Leuven

Belgian Cats ontmoeten zaterdag Servië in Leuven
De Belgian Cats in bespreking

Eind september trekken de Belgian Cats naar Australië voor het wereldkampioenschap basketbal. Als voorbereiding op het WK spelen de Cats nog enkele oefenwedstrijden. Zaterdag 20 augustus wordt de spits afgebeten in Leuven. Tegenstander van dienst is Servië.

De laatste competitieve wedstrijden van de Belgian Cats dateren van februari, waar ze op het World Cup Qualifying Tournament in Washington DC een plekje op het WK in Australië konden afdwingen. Dat wereldkampioenschap vindt plaats in Sydney, van 22 september tot en met 1 oktober 2022.

In augustus komen de Belgian Cats evenwel opnieuw in actie met een heus voorbereidingsprogramma en meerdere oefenwedstrijden in verschillende steden. Zo wordt op zaterdag 20 augustus de spits afgebeten met een oefenwedstrijd tegen Servië, in Sportoase Philipssite in Leuven. Normaal gezien spelen de Belgian Cats al hun thuiswedstrijden in Kortrijk, maar in aanloop naar het WK komen ze uitzonderlijk in verschillende Vlaamse steden in actie, waaronder dus in Leuven.

Stad Leuven is opgetogen over de komst van de Belgian Cats. “Een nationale ploeg mogen ontvangen is altijd geweldig. Op die manier kunnen de Leuvense sportliefhebbers eens dichtbij huis kennismaken met het fantastische team van de Cats. We hopen dan ook dat heel wat Leuvenaars naar Sportoase afzakken om hen aan te moedigen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

Op het WK in Australië zijn de Cats ingedeeld in een poule met Bosnië, Puerto Rico, USA, Korea en China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *