logo Casalina

ZVC Macron Tienen bekert een ronde verder na strafschoppen

ZVC Macron Tienen bekert een ronde verder na strafschoppen
ZVC Macron Tienen bekert een ronde verder

Derdenationaler ZVC Macron Tienen speelde thuis tegen Henegouwse vierdenationaler Diabolix Bracquegnies. In de reguliere speeltijd ging het er spannend aan toe en werd het 7-7. In de strafschoppensessie bleef het thuisteam foutloos en gingen de bezoekers twee keer in de fout mede ook dankzij goalie Andries die er twee redde.

De bezoekers speelden in blok en braken uit. Hierdoor liepen, de mannen van de Suikerstad die hun thuismatchen afwerken in Glabbeek, al snel in het mes met twee tegendoelpunten als gevolg. Macron Tienen drukte continu en telkens als de bezoekers scoorden viel er opnieuw een tegendoelpunt. De 7-7 was geen zegen voor de hartpatiënten in het publiek. De penalty’s waren voor anciens Dirix, Poulussen en El Hajli met 3 op 3 als gevolg. Doelman Andries redde twee strafschoppen, zo bekeren ze een ronde verder. Christophe Dirix (3), Joni Poulussen (2), Jo Blockx en Toby Tits brachten de treffers aan tijdens de reguliere speeltijd.

“De match begon onmiddellijk heel scherp langs hun kant, we kwamen snel 0-2 achter. Daarna kwamen we terug in de wedstrijd wat leidde tot de 2-2. Vanaf dat moment ging het heen en weer qua scoreverloop, we kwamen wel elke keer op achterstand maar konden telkens gelijk maken. 7-7 was de eindstand, uiteindelijk wonnen we overtuigend met penalty’s. We hadden op voorhand gehoopt op een makkelijkere overwinning, maar dit was het allesbehalve. De kwalificatie was het belangrijkste”, wist doelpuntenmaker Tits.

Op vrijdag 16 december kijken ze op eigen bodem, in Café Ter Linde op de Tiensesteenweg in Glabbeek, derdenationaler CDJ Anderlecht in de ogen in het kader van de 1/8ste finales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *