logo Casalina

ZVC Black Wolves Betekom plaatst zich bij derdenationaler RP Morlanwelz voor volgende Belgische bekerronde

ZVC Black Wolves Betekom plaatst zich bij derdenationaler RP Morlanwelz voor volgende Belgische bekerronde
De Black Wolves Betekom vieren in Morlanwelz

ZVC Black Wolves Betekom doet het in vierde nationale futsal met ups en downs. In de Beker van België verloopt het vooralsnog op rolletjes. Ze schakelden het Henegouwse RP Morlanwelz uit, dat een reeks hoger uitkomt, met maar liefst 5-13, de ruststand bedroeg 0-7. Door deze stunt komen ze in de 1/8ste finales uit op en tegen tweedenationaler Team GSI Verviers (16/12).

ZVC Black Wolves Betekom is het nieuwe seizoen in de Belgische zaalvoetbalbond gestart met groeipijnen. De zo goed als volledig vernieuwde kern brengt bijna wekelijks goed zaalvoetbal op de mat maar de doelpunten en het daaropvolgende puntengewin was nog maar weinig aan de orde, waardoor de club in de onderste regionen van de reeks bengelt. Dan is een verplaatsing voor de beker van België naar derdenationaler RP Morlanwelz geen cadeau.

“Iedereen binnen onze club weet dat we in verhouding met onze kwaliteiten nog veel te weinig geoogst hebben in de competitie”, aldus Kristof Janssens en Kevin Van Der Auwera, structurele en sportieve bezielers van dit hernieuwde zaalvoetbalproject. “Onze teambuilding in Brugge van vorige maand heeft het vuur aan de lont gestoken. Daar hebben we op één avond en nacht de koppen bij elkaar gestoken, om vervolgens alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen. Het resultaat vorige vrijdag mocht er zijn: 5-13 eindscore, 0-7 met de rust en vijftig minuten lang de wet en wedstrijd gedicteerd. Het bewijs dat er veel meer in deze ploeg zit dan wat we tot dusver al lieten zien. De komende weken en maanden zullen we, gezien de ruime achterstand, de competitie gebruiken om de huidige kern te analyseren en te beoordelen en te versterken waar nodig. Dit om volgend jaar vanaf week één te kunnen meedingen voor promotie”, klonk het.

Pivot Idris Bouali die overkwam van GS Hoboken was eveneens aangenaam verrast

“Het wedstrijdresultaat was tegen alle verwachtingen in. Wij hadden een iets minder resultaat verwacht omdat zij in een hogere reeks dan ons uitkwamen en wij momenteel niet zoals verwacht gerangschikt staan in onze reeks. De wedstrijd zelf verliep heel goed. Wij kwamen scherper in de match, waardoor het voor de rust meteen al 0-7 was. Verschillende doelpunten leidden tot een sterk begin. Na de rust waren ze natuurlijk helemaal wakker geschud. Het werd intenser en het ging van 0-7 naar 4-9 omdat zij met een vijfde man speelden. Hun keeper kwam dus mee in het spel. Op die situaties hebben wij door het te hoog staan van de keeper veel tegenaanvallen kunnen benutten, waardoor het 5-13 werd. Ik zelf zie ons meer en meer groeien. Veel ervaren jongens die van hoger komen de minder ervarenen veel bijleren. Ik kom zelf over van eerstenationaler Hoboken, waar ik eigenlijk dit seizoen nog verder mocht. Ik ben de Black Wolves Betekom getrokken door de ambities en het mooie project. Ik heb het heel erg naar mijn zin en nog geen spijt gehad van mijn keuze.”

Lester Huybrechts, Dennis Michiels (3), Aaron Van Leemputten (2), Kevin Van Der Auwera (1), Rigel Taeymans (3), Ahmidi Ayoub (4) en Idris Bouali speelden op Morlanwelz in het gezelschap van begeleider Kristof Janssens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *