logo Casalina

Zowel SNA Keiberg A & B versterken zich in de aanval

Zowel SNA Keiberg A & B versterken zich in de aanval
Mehmet Akyil moet de aanval van SNA Keiberg een boost geven

Tweedeprovincialer SNA Keiberg versterkte zich maar met één speler, maar het is een topper, het gaat om aanvallende kracht Mehmet Akyil die overkomt van streekgenoot FC Averbode-Okselaar. Aan uitgaande zijde stoppen twee spelers ermee. Bij de B-ploeg werd aanvaller Wesley Van Den Bergh aan de haak geslagen. Voorts investeerden ze in een kunstgrasterrein aan hun stadion op de Weg Messelbroek.

Trainer Stijn Van Brusselen toont gezonde ambitie naar wat nog komen moet.

“We trekken een dikke vis met veel ervaring aan in de persoon van Mehmet Akyil, aan wat hij op training al liet zien wist ik dat het voor volgend seizoen een schot in de roos zal zijn. Aan uitgaande kant stopt Tom Coosemans en Gille Corens verliet na tien seizoenen de geel-zwarten voor KVV Scherpenheuvel. We hebbene er alles aan gedaan om onze kern te behouden, ik ben heel tevreden dat het evenwicht in het team goed ligt. Als er iemand uitvalt, dan is dat niet zo zeer een probleem daar elke positie minstens dubbel bezet zal zijn. Dat is voor ons een unicum. Het niveau van onze trainingen is de twee voorbije jaren met stip gestegen, ons voetballende vermogen is daarvan een exponent geworden. We willen volgend seizoen beter doen dan de beste positie ooit voor ons in tweede provinciale, dat was een tiende plaats. Dit willen we bereiken zonder al te gek te doen, maar we willen het ook iedereen moeilijk maken in de reeks. De groepssfeer is onze drive”, wist de T1 die LO leerkracht is in de De Uilenboom in Vissenaken en bij de Nova Kids in Kessel-Lo.

Voor de B-ploeg werden drie jonge krachten en een routinier aangetrokken. Het kunstgrasveld is ook een mooie aanwinst.

“Aanvaller Wesley Van Den Bergh die van Klim-Op Begijnendijk overkomt zal voor ons zeker een goede rol van betekenis spelen met zijn ervaring. Daarbuiten trokken we drie jonge spelers aan zoals Renzo Rom, Bas Van Horebeek (SC Aarschot B) en Owen Taylor, zij moeten zich manifesteren op het terrein en op termijn doorgroeien. Met trainer Tom Simons hebben we een gewaardeerde ex-speler van Keiberg terug naar huis kunnen brengen, ik ben er fier op dat hij terug is en dat ik er volgend seizoen mee kan samen werken”, wist coach Van Brusselen die eveneens de scouting verricht voor de Scouting U15, U16 en U18 van KV Mechelen. “We hebben flink wat jeugd, dat merk je aan het gegeven dat we buiten één U21, twee U17-teams hebben. Door ons nieuwe kunstgras, waarop we enkel trainen, kunnen we vanaf nu ook een ander type speler aantrekken in vergelijking met voorheen, dat speelt een rol.”

Het splinternieuwe kunstgras bij SNA Keiberg
Het splinternieuwe kunstgras bij SNA Keiberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *