logo Casalina

VK Linden hoopt op stabiel seizoen met 16 nieuwe aanwinsten

VK Linden hoopt op stabiel seizoen met 16 nieuwe aanwinsten
Trainer Patrick Luyten (eerste van links) met zijn aanwinsten

Met zestien aanwinsten wil eersteprovincialer VK Linden ambitieus voor de dag komen zonder zichzelf daarbij voorbij te spurten. Trainer Patrick Luyten maakte de daling uit nationale mee. Hij wil regelmaat en een evenwichtig elftal in elkaar puzzelen om de groenen te loodsen naar een rustig seizoen in de top vijf.

“Toen ik het vorig seizoen overnam, werd ik geconfronteerd met een zeer krappe kern die nog amper dertien man sterk was. Vele spelers zijn vertrokken. We moesten flink wat manschappen aantrekken om tot een redelijk evenwichtige kern te komen. We kozen grotendeels voor vrij jonge aanwinsten waarvan het merendeel hun opleiding genoot bij een team uit de nationale reeksen. Uiteraard werd links en rechts daartussen een ervaren pion zoals bijvoorbeeld Marcos Da Silva, die van Wijgmaal de overstap maakt, aangetrokken. Ik ben van oordeel dat iedereen zich goed heeft aangepast in de tussentijd”, is Luyten van oordeel. “Let op, het was wel niet makkelijk tijdens de voorbereiding daar we altijd met een vraagteken aan een training begonnen. Na één voorbereidingswedstrijd hoorden we dan weer dat we niet meer mochten spelen door corona en konden we ons hele schema helemaal opnieuw aanpassen. Je op ongeveer een maand tijd voorbereiden op de competitie, dat is heel kort op de bal, maar dat is voor iedereen van toepassing. Het competitiebegin zal volgens mij voor iedereen heel raar aanvoelen. Wie weet dat we door al de teruggekeerden van vakantie weer andermaal met een opflakkering zitten en dat het allemaal wordt uitgesteld. Je weet het nooit. Alleszins, het is de bedoeling dat we op de openingsspeeldag op bezoek gaan naar klepper Liedekerke. Dat belooft voor een moeilijke start in een enorm stevige reeks. We gaan proberen om iedere wedstrijd te winnen. Op het einde van de rit zijn we met een positie rond de vijf tevreden, maar ambitie zullen we altijd wel hebben”, besluit Luyten.

Nieuwkomers: Bjorn Beelen (Geetbets), Beka Ediir en King-Ali Kawaya Kinghi (beiden Woluwe-Zaventem), Robin Van Genechten (Nossegem), Elias Ramaekers (Bocholt), Marcos Da Silva en Jorge Vanderstappen (beiden Wijgmaal), Alexander Roosbeek (Hoegaarden-Outgaarden), Milan Jacqmotte (Tienen), Yoran Vranckx (Tervuren-Duisburg), Jonathan Figueroa-Lopez (Sint-Gillis), Daan Rens (Rotselaar), Maxime Lambert (Braine), Jordy Merciers (Erps-Kwerps), Gilles Puttevils (Betekom), Tanguy Steens (Pays de Charleroi), Samir Severa (La Louvière)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *