logo Casalina

Zaterdagsreserven Lozenhoek Keerbergen en Sparta Haacht Statie houden het spannend!

Zaterdagsreserven Lozenhoek Keerbergen en Sparta Haacht Statie houden het spannend!
Lozenhoek Keerbergen (l) en Sparta Haacht Statie hielden elkaar in een regenpartij in evenwicht

De zaterdagsreserven van Lozenhoek Keerbergen en Sparta Haacht Statie speelden voorbije vrijdagavond hun topper op kop van het klassement in druilerige en winterse omstandigheden. Voor de wedstrijd stonden beide teams aan de leiding met 24 punten, de bezoekers uit Haacht hadden wel één wedstrijd minder gespeeld. De regen dicteerde het tempo in de partij.

De partij begon een kleine tien minuten later.

Door de gietende regen lag het veld er zwaar bij, de ref twijfelde om de partij te laten doorgaan. Vooral de bezoekers van Sparta wilden spelen. De ref stond het toe op voorwaarde dat een grote plas uit een doel verdween en zo geschiedde, Lozenhoekspeler Swiggers klaarde deze klus. Aan beide kanten waren er afwezigen, bij Sparta stonden onder meer de geblesseerden Potums en Geets vanaf de kant te kijken.

De ref twijfelde even of hij de match ging laten spelen
De ref twijfelde even of hij de match ging laten spelen

Na vijf minuten kwam de eerste kans.

Aan de tweede paal kopte Hermans naar doel, Lozenhoekgoalie Vermeylen pakte. Op minuut dertien werd bezoeker Van Avondt vrijgespeeld net voor de Keerbergse zestien hij leverde een lage schuiver in de rechterhoek af, Vermeylen geklopt, 0-1. Iets voor de twintigste minuut lanceerde Spartaan Hermans een verre voorzet vanaf de linkerflank die naar de doelmond waaide. Vermeylen moest tussen komen. In eerste instantie liet hij de bal los als een hete kroket, in tweede instantie was hij wel balvast. Ondertussen werd het spel bitsiger en vloog het protest met de daarbijhorende gele kaarten in het rond.

Net voor het half uur opnieuw een zwervende voorzet van Hermans vanaf links. Deze kwam opnieuw aan de tweede paal terecht op het hoofd van Van Steenweghen. Hij kopte eerst op de doelman en werkte dan buiten. De Lozenhoek poogde te dreigen met Vrijdaghs en Wuyts. Net voor rust werd Poukens onderuit gehaald net voor de Keerbergse zestien. Poukens vlamde zijn vrije trap er in de linkerhoek droog in terwijl de keeper zijn muur nog aan het zetten was en de ref had nog niet gefloten. Wie niet waagt, niet wint moest Poukens gedacht hebben. Hij mocht het opnieuw doen en met brio. Nu legde hij de bal buiten het bereik van Vermeylen in de rechterhoek, met lef getrapt en met goed gevolg, 0-2 bij de rust!

In de tweede helft begon het harder te gieten.

Sparta dreigde uit de tweede linie, de Lozenhoek op de tegenaanval. Uit het niets kwam Keerbergen weer in de match. Spartadoelman Noterdame nam een terugspeelbal in de handen, een vrije trap voor de zwart-gelen kwam eruit voort. Thijs legde die in de linkerhoek binnen. Niet zo lang daarna bleef een bal rond de Haachtse doellijn hangen, finaal tackelde De Ridder de bal binnen 2-2! Bij de bezoekers alludeerden ze op een duwfout, de ref wuifde het weg. Aan de overzijde kreeg De Smet de kans op de 2-3, hij probeerde overhoeks Vermeylen te verschalken in een één tegen één. Deze redde puik met de voet. Vrijdaghs wilde nog gevaarlijk zijn op vrije trap, maar een verdediger ontzette. Beide teams verlieten het oververzadigde veld met een puntje.

Doelpunten: 13′ Van Avondt (0-1), 44′ Poukens (0-2), 70′ Thijs (1-2), 79′ De Ridder (2-2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *