logo Casalina

Yoni Berthels nieuwe trainer van SC Aarschot B

Yoni Berthels nieuwe trainer van SC Aarschot B
Yoni Berthels (r) stopte als speler bij KFC Baal

Voormalig verdediger Yoni Berthels is al enkele jaren als trainer actief, ofwel als T2 ofwel van U21 of B-ploegen waar uiteraard de focus ligt op de jeugd. Bij SC Aarschot neemt hij binnenkort de honneurs waar als oefenmeester van de tweede ploeg, en helpt hij er de jeugd. De dertiger die op een boogscheut van het Monfortcollege in Rotselaar woont, loopt er zijn voormalige trainer Nico Van Roost tegen het lijf. Berthels krijgt de taak om de Aarschotse jongeren die in zijn team zitten succesvol de overgang te laten maken naar het A-team.

Hij stopte zijn spelerscarrière bij toenmalige derdeprovincialer KFC Baal.

“Daarna ben ik trainer geworden van U21 van KVC Kessel-Lo, dat was voor een periode van twee jaar. Ik heb er gewerkt met veel talentvolle gasten die ik snel heb zien doorstromen naar derde en tweede provinciale. Ik ga zelfs soms nog eens kijken, omdat het je toch blij maakt om hen daar nu te zien staan en spelen. Daarna heb ik een half jaar overgenomen in ERC Hoeilaart, daar was ik trainer van het tweede team in derde provinciale. Daar kwam ik terecht bij jonge gasten die ik nog kende van vroeger en waar veel plezier en voetbalgeweld in zat. We zijn met hen als vijfde geëindigd. Vervolgens ben ik naar SMS Lubbeek getrokken als T2. Na dat avontuur nam ik een jaartje pauze om thuis wat meer steun te bieden aan mijn vrouw met ons tweede kind. Ik ben nu opnieuw met veel zin begonnen aan een mooi project met voormalige coach Nico Van Roost. Ik kwam bij hem in de ploeg terecht als jonge gast bij Olympia Wijgmaal, ik moest matchritme opdoen. Ik zat toen bij de beloften.

Wat de ambities zijn van Aarschot B, daar is de nieuwbakken T1 nog niet volledig achter gekomen.

“In april en mei gaan we wel al eens per keer proberen samen komen, als het dan tenminste als toegelaten is. Dat is ook de bedoeling bij de U21. Mijn taak bestaat er ook in om vanaf u17 mee in de gaten te houden wie er kan doorstromen. De ambitie van de tweede ploeg hangt met andere woorden van vele factoren af. We willen in de eerste plaats goed voetbal brengen en in de lijn van het team in eerste provinciale doorwerken. We werken niet naast maar met elkaar, onder het motto: “One way, one team!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *