logo Casalina

Wout Baudet had betere start gewenst met FC Tildonk

Wout Baudet had betere start gewenst met FC Tildonk
Wout Baudet haalt de bal uit de lucht

Met een vier op vijftien kunnen ze bij FC Tildonk toch wel gewag maken van een mindere start. Door de onderbroken voorbereiding kregen ze onvoldoende tijd om nieuwe spelers in te passen. Doelman Wout Baudet (29) uit Meerbeek is al aan zijn vijfde seizoen bij de geel-groenen toe en verwacht dat Tildonk zich zal herpakken.

In derde provinciale B staan ze momenteel dertiende, ver beneden hun waarde.

“Ik denk dat we nog wat aan het zoeken zijn om de nieuwe namen in te passen. We hebben een veel betere ploeg dan wat nu gereflecteerd wordt in de stand. Ook vorig jaar was de start niet denderend, na een sterke remonte werden we toen zesde, ik hoop dat we de kans krijgen om dat scenario opnieuw te realiseren. Ik heb ook nog niet mijn beste zelf kunnen laten zien, deels ook omdat ik nog steeds niet voluit kan gaan door kleine blessures”, deelt Wout mee die ook tweelingbroer Dries als ploegmaat kan rekenen. Beiden vierden enkele dagen geleden hun 29ste verjaardag. “Ik denk dat we vooral achteraan nog wat moeten zoeken en daardoor al wat matchen hebben laten liggen. Met Jels Seynaeve en Geoffry Geens hebben we wel twee goede spelers binnengehaald.”

Tot nu toe won Tildonk enkel de derby thuis tegen Haacht Statie en boekte het een draw tegen Wezemaal.

“Dat was niet goed genoeg, aan onze coach ligt het zeker niet. Wij moeten het laten zien”.

In de coronaperiode moeten ze zichzelf bezig houden.

“Wij hebben alleen een loop- en stabiliteitsschema meegekregen. Voor mij is het een serieuze tegenvaller dat ik al niet kan gaan fitnessen of zwemmen. Op zich is het voor iedereen nu hetzelfde. We houden wel wat contact via WhatsApp, maar dat is niet hetzelfde. Het zijn onzekere tijden voor iedereen. Voetbal is een belangrijk deel van mijn leven, maar op zo een momenten is dat relatief en is het belangrijk dat er niemand in je gezin of familie ziek zal worden. Uiteraard moet ik toegeven, ik mis het voetbal wel. Ik vrees dat we deze competitie sowieso niet gaan uitspelen. Deze maatregelen mogen ze van mij langer vasthouden anders staan we binnen enkele maanden even ver.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *