logo Casalina

Wanneer de balie en het justitiepaleis aan het minivoetballen gaan…

Wanneer de balie en het justitiepaleis aan het minivoetballen gaan…
Groepsfoto van de balie met de advocaten in het groen-geel en het justitiepaleis in het zwart

In de sporthal aan de Rijschoolstraat in Leuven speelden de advocaten, ofte de balie, indoor een voetbalwedstrijd tegen hun opponenten van het justitiepaleis. Dat deden ze voor het goede doel, immers de fans konden een warm tasje soep drinken ten voordele van Poverello.

De leden van het justitiepaleis, dat konden griffiers, procureurs, medewerkers of zelfs rechters zijn, tooiden zich in een zwart plunje met witte kousen. Ze werden vanaf de zijlijn bijgestaan en aangevuurd door trainer en griffier aan de arbeidsrechtbank Johan Vanneck. De raadsmannen en -vrouwen behorende tot de balie waren getooid in het groen-geel geleverd door raadsman én stafhouder Febian Aps, die eveneens voorzitter is van derdeprovincialer FC Tildonk.

De minivoetbalploeg van het justitiepaleis
De minivoetbalploeg van het justitiepaleis

Opmerkelijk, bij beide teams stonden steeds twee vrouwen meer dan hun mannetje. Voor het paleis speelde onder andere procureur des Konings van het parket van Leuven Hans Van Espen mee. In doel nam procureur Wim Verbelen plaats. Bij de groen-gelen stond OHL-man en raadsman Chris Vandenbroeck tussen de palen. Het team van de balie speelde met een reeks jonge advocaten die onder andere zaalcompetitie spelen en dat rendeerde. Bij team justitiepaleis leverde ook Stan Cauwenberghs (enkel) moedig strijd, maar moest hij na één van beide helften geblesseerd gewisseld worden. Aan de rust stond het 8-2 voor de advocaten, de eindstand was 11-4. Finaal was het goede doel de winnaar van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *