logo Casalina

VS Kortenaken zet solide stap naar het behoud door thuiswinst tegen FC Binkom

VS Kortenaken zet solide stap naar het behoud door thuiswinst tegen FC Binkom
VS Kortenaken anno 2022-2023

VS Kortenaken haalde het met 3-1 thuis tegen FC Binkom, een noodzakelijke zege om de kansen op het behoud in derde provinciale d gaaf te houden. Trainer Jurgen Neuts die overnam van Philip Janssens, die uitgerekend naar FC Binkom verkaste, werd onlangs de laan uitgestuurd na de 5-1-uitnederlaag op HO Testelt. Het werd een gekruide wedstrijd waarin er negen gele en drie rode kaarten vielen.

Aanvallende thuisspeler Kenneth Rans bracht de 2-0 aan, tegelijk zijn dertiende competitietreffer.

“We speelden een goede wedstrijd, dat was niet makkelijk na weer een trainersontslag. Er ontbraken flink wat spelers, we zaten met veel geschorsten en gekwetsten. Ik denk dat er acht spelers jonger dan negentien bij ons tot de selectie van 15 behoorde. We maakten bovendien een moeilijk begin mee met veel slordigheden langs beide kanten. Binkom was zeer gevaarlijk op stilstaande fases, zijnde inworpen en corners. Onze keeper pakte een gemaakte goal bij 0-0. Daarna volgde er een goede aanval van ons over verschillende posities, de bal kwam bij Borgers en die werkte buitenkantje voet af”, herinnerde Rans zich levendig.

Rans zat ook voorbije weekend de tegenstander op de huid
Rans zat ook voorbije weekend de tegenstander op de huid

Daarna volgde een rode kaart voor Kubam van Binkom. 

“Iets later werd er een penalty voor ons niet gefloten , na een elleboog van Cleynen op Bellis. We gingen rusten bij 1-0. De tweede helft was paar minuten bezig toen Bellis alleen doorging en onderuit werd gehaald door hun keeper, die penalty scoor ik voor de 2-0. Enkele minuten later maakte Onkelinkx de 2-1 met een mooie kopbal. Bij Binkom pakt Tits nog zijn tweede geel door de bal weg te smijten. De 3-1 kwaù van Bellis die goed druk ging zetten en de keeper de bal afpakte. Op het einde viel er nog een derde rode kaart voor Binkom. Het was niet de mooiste match, maar het betekende voor ons een zeer belangrijke overwinning tegen onze ex-coach.

Momenteel staat VSK twaalfde met een 23 op 69.

“Of we definitief gered zijn, daar durf ik me nog niet over uit te spreken. Het zullen nog 7 finales zijn voor ons en we moeten er het beste van maken. Binnen 2 weken volgt de derby thuis tegen Waanrode, tussendoor moeten we nog op bezoek bij de Stormvogels Drieslinter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *