logo Casalina

VS Kortenaken droomt van top vijf met nieuwkomers uit eigen streek

VS Kortenaken droomt van top vijf met nieuwkomers uit eigen streek
VS Kortenaken is dankbaar voor zijn fans en vrijwilligers

Derdeprovincialer VS Kortenaken wil zijn supporters volgend jaar top vijf in het klassement aanbieden, om dit te bereiken willen ze de kaart van het aanvallende voetbal trekken. Ze trokken vier spelers uit de buurt aan waar verschillenden uit een hogere reeks afkomstig zijn. Na tien jaar opbouwen in de jeugd hebben ze stilaan ook de instrumenten in handen om eigen talent te laten doorbloeien en groeien naar het eerste team.

Middenvelder Sander Borgers (FC Geetbets), Preben Clemens (Racing Butsel), Yusuf Calgan (komt terug na een jaartje Loksbergen) en Zian Gurny (Zoutleeuw) zijn de aanwinsten. Maxim Wynants verlaat het pand en verhuist naar Houtem VV, Jan Willems en Jasper Delgy bergen de voetbalschoenen op.

“Bij het recruteren van nieuwe spelers voor de eerste ploeg trachten we zoveel mogelijk spelers van Kortenaken en omgeving en/of jongeren aan te trekken. Zowel Preben als Zian hebben reeds een VSK verleden. Sander komt van buurgemeente Geetbets en woont dus ook op enkele kilometers. We behhouden het vertrouwen in onze trainersstaff. T1 Philip Janssens gaat zijn vierde jaar in bij ons. T2 Robert Rossiensky begint aan zijn derde seizoen, T3 Bert Nys aan zijn zesde. Aan keeperstrainer Eddy Vanwetswinkel zijn we al het langste trouw, hij gaat zijn tiende seizoen in bij ons”, wist sportief verantwoordelijke Jo Rediers.

De zwart-gelen willen een meerwaarde zijn in derde provinciale.

“Onze ambitie is om top vijf te halen en onze supporters te verwennen met aanvallende voetbal. We trachten een meerwaarde te zijn voor derde provinciale A. We zetten ook verder in op de integratie van jongeren in onze kern. Pieter-Jan Borgugnons, Ferre Ladang, Yarne Borghijs zijn hiervan de exponenten, Zian Gurny krijgt ook bij ons als jongere de kans om zich verder te ontwikkelen. Na tien jaar gespendeerd te hebben aan de opbouw van onze jeugdwerking worden we stilaan beloond voor investeringen met doorstroming van deze jeugd tot gevolg. Onze jeugdwerking is in corona tijden zoveel als kon actief gebleven binnen de geldende maatregelen. Voor onze paasstage is er trouwens nog een mogelijkheid tot inschrijven voor deze driedaagse via www.vskortenaken.be.

VS Kortenaken telt om en bij de 260 leden en in iedere jeugdcategorie hebben ze een elftal, buiten een A-ploeg hebben ze nog een reserventeam en hopen vrijwilligers.

“We hebben ook een grote groep VSK vrijwilligers, die zijn voor en achter de schermen blijven verder werken aan onze accommodatie. Deze kreeg tijdens de eerste lockdown een opfrisbeurt. Hopelijk kunnen we snel hervatten, want iedereen snakt naar dat sociale gebeuren dat voetbal met zich meeebrengt. Zowel spelers, trainers, supporters en vrijwilligers hopen dat de bal snel kan rollen in veilige omstandigheden”, besluit Rediers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *