logo Casalina

Vrouwen Sportief Rotselaar rekenen op ervaring in tweede helft met Vrijheid Herselt B af

Vrouwen Sportief Rotselaar rekenen op ervaring in tweede helft met Vrijheid Herselt B af
Rotselaar (rechts) trapte goed vanop afstand tegen Vrijheid Herselt B

De meisjes van zowel Sportief Rotselaar als van de bezoekers van Vrijheid Herselt B speelden met open vizier. Dat vertaalde zich in een 4-1-ruststand. Naar het einde toe liep de score op tot 8-2. Belangrijker was dat de moedige blauwhemden enorm veel ervaring en konden pure uit mentale kracht, in de slotminuten zaten ze nog dichtbij twee treffers.

Rotselaar miste vorig seizoen op een haar na promotie naar tweede als vierde. Vrijheid Herselt B maakte vorig seizoen zijn eerste bestaansjaar mee en miste nipt top tien in vierde provinciale.

De thuisspelende geelhemden drukten in de beginfase. In minuut tien was bezoekster Vranckx alleen door op de rechterflank, een aanspeelpunt centraal was er nog niet. Rotselaar opende iets voor het kwartier de score, een diepe bal naar Ahmed die alle tijd had om te controleren en te scoren, 1-0. Herselt reageerde snel. Na verdedigend mistasten bij Rotselaar ging Van Der Auwera met de bal aan de hal en plaatste ze deze in de linkerhoek, 1-1. De minuut nadien vond opnieuw Van Der Auwera haar weg over de linkerflank, ze ging verder op doel en trof het zijnet. Bij de Herseltsen toonde Vranckx bij momenten mooie passeerbewegingen.

Van Der Auwera scoort de 1-1
Van Der Auwera scoort de 1-1

Peeters in de Rotselaars reactie met een voorzet-schot naar de linkerhoek, het wordt ter elfder ure gered. Net voor het half uur was het wel prijs voor Peeters met een afstandsschot, 2-1. In minuut veertig ook. Toen verdween de bal in de rechterbovenhoek, 3-1. Kort voor rusten gaan realiseerde Uyttebroeck de 4-1.

De tweede helft vertoonde een ander gezicht.

Herselt prikte andermaal snel tegen via Lambrechts, 4-2. De score liep snel op, het begon bij de strafschop van kapitein Claire Coremans voor de 5-2. In minuut 79 maakte Van Aelst er nog 7-2 op een corner vanaf links. In de minuut nadien brak Aerts rechts uit en mikte ze raak in de verste hoek. Aan de overzijde enkel dapper gedrag te noteren. Goor drong in de slotminuten twee keer vanaf links op. De eerste keer trapte ze vanaf een extreem scherpe hoek op doel, keeper Vanmechelen redde nog in extremis, er was niemand voor de rebound. In tweede instantie zette ze voor op Janssens, die miste. Ook Siongers zag nog een schot voorlangs gaan.

Van Aelst (63) met de 7-2 op corner
Van Aelst (63) met de 7-2 op corner

Opmerkelijk gegeven, Rotselaar scoorde zes van zijn acht doelpunten vanop afstand én ze lijken ondanks verschillende afwezigen nu al klaar voor het nieuwe seizoen. Vrijheid Herselt B leerde veel bij en zal duel na duel enkel groeien.

Doelpunten: 12′ Ahmed (1-0), 19′ Van Der Auwera (1-1), 26′ en 37′ Peeters (2-1 en 3-1), 44′ Uyttebroeck (4-1), 47′ Lambrechts (4-2), 50′ Coremans (5-2 strafschop), 57′ Scheyltjens (6-2), 79′ Van Aelst (7-2), 81′ Aerts (8-2).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *