logo Casalina

Vrouwen KFC Herent pakken unieke dubbel, na titel ook bekersucces

Vrouwen KFC Herent pakken unieke dubbel, na titel ook bekersucces
Vrouwelijk KFC Herent pakte de dubbel in 2023-2024

De vrouwen van KFC Herent pakten de dubbel tegen KV Kester-Gooik, dat deden ze op het veld van KHO Bierbeek. Ze blauw-gelen speelden een puike wedstrijd tegen de zwart-blauwhemden uit het Pajottenland en kregen flink wat kansen, maar hadden twee strafschoppen nodig om de beker de hunne te maken. Vorig jaar waren ze ook al bekerwinnaar na winst tegen Boutersem United.

De blauw-zwarten uit het Pajottenland werden tweede op de competitie en hoopte nog op bekersucces. Bij Kester-Gooik ontbrak kapitein, middenvelder en motor Lauren Godart en dat scheelde een slok op de borrel.

““Wij stonden allesbehalve volledig aan de aftrap. We moesten twee geblesseerden missen en daarenboven was kapitein Godart ziek uitgevallen. Dat maakte voor ons qua spel een wereld van verschil uit. We kregen twee terechte strafschoppen tegen, daar hoor je me niet over klagen. Herent kwam beter voor de dag, hun winst viel terecht te noemen. We konden enkele keren dreigen, maar konden er te weinig tegenover stellen. Jammer we hadden graag over meer wapens beschikt om hen te bekampen”, reageerde bestuurslid Tom Vandenbossche.

Godart toonde zich gevaarlijk voor Kester-Gooik
de afwezige Godart toonde zich eerder vaak gevaarlijk voor Kester-Gooik, Voets (links) komt ook in beeld

Herentse middenvelder Katrien Voets was blij met de dubbel.

“Deze 2-0 was oververdiend, we moesten het verschil maken we met twee strafschoppen, een beetje jammer wel. We waren met verschillenden om de kansen de nek om te wringen. Het stemt ons wel positief dat we veel mogelijkheden in het leven riepen. Ik vond dat zij afwachtend voor de dag kwamen, ze versierden met moeite een kans. Wij zijn heel tevreden met onze match behalve onze efficiëntie. Zij wilden wraak nemen op ons, wij hebben hen dat ontnomen dus qua gewonnen wedstrijden staat het 3-0 in ons voordeel. Die titel en beker smaken goed na een successeizoen. Hanne Declercq werd bij ons twee seizoenen op rij topschutter en zij had een ruim aandeel in onze successen, ze was ook zeer belangrijk in deze bekerfinale”, wist Voets. “We zijn ook blij dat we op deze manier konden afscheid nemen van Eva Vander Velpen en de zwangere Lies Tambeur, die beiden stoppen met voetballen”, besloot ze waarna ze de overwinning ging vieren, daarna volgde nog een barbecue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *