logo Casalina

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel vier

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel vier
KAC Betekom en Olympia Wijgmaal lopen het veld op

De eerste voetbalsprokkels van het nieuwe jaar 2023 bevatten nieuwtjes uit de reeksen vanaf derde amateur tot en met vierde provinciale. Onder andere de kwartfinales van de Beker van Vlaams-Brabant, een gezelschap dat bijtekent bij de Stormvogels Haasrode, een duel in vierde provinciale tussen Baal B en SK Deurne dat zal gespeeld worden bij Plenke Werchter zal worden belicht.

Derde amateur

Olympia Wijgmaal verloor onlangs voormalig voorzitter Jan Vanvaeck (67). Hij was er als speler en bestuurslid vele decennia aan de blauw-witten verbonden, de zestiger was al even ziek.

Vanvaeck was jeugdspeler bij Olympia en kwam er uit als doelman in de eerste ploeg en was een waren strafschoppenstopper. In de negentiger jaren was hij er voorzitter tot hij in de zomer van 2003 aftrad ten voordele van Maurice Peeters. Nadien was hij actief in het bestuur tot op zijn laatste dag. Na zijn voorzitterschap was hij lang ondervoorzitter. Als “Jan de Mosselman” stak hij het vuur aan de lont en de ‘peperkes’ in de pot voor hun succesvolle mosselfeesten. Op zaterdag 7 januari zal er vanaf 10 uur afscheid genomen worden van Jan in de Sint-Hadrianusker in Wijgmaal.

Sporting Kampenhout speelde woensdagavond een oefenmatch bij SK Londerzeel uit tweede amateur. Op het uur stonden ze 1-0 achter, daarna kwamen de Londerzeelse beloften aan de bak. Het werd finaal 3-0. Kampenhout putte hieruit vertrouwen voor hun komende uitmatch op KFC Nijlen.

Bij KAC Betekom worden de eerste gesprekken omtrent contractverlengingen momenteel gevoerd. Met enkele spelers is er al tot een akkoord gekomen, dat wordt binnenkort vervolgd. Aanvaller Jorn de Winter en doelman Brent Thuys hebben nog een contract voor volgend seizoen lopen.

Eerste en tweede provinciale

Drie van de vier matchen van de kwartfinales om de Vlaams-Brabantse beker vinden dit weekend. Sportief Rotselaar (P2) – Eendracht Mazenzele-Opwijk (P1) zal zaterdagavond gespeeld worden vanaf 20.15 uur. Rhode – De Hoek – KHO Bierbeek zal op donderdag 26 januari vanaf 20 uur losbarsten.

Aan de Torenstraat in Rotselaar zal het beginsignaal tussen de enig overgebleven tweedeprovincialer Sportief Rotselaar en Eendracht Mazenzele-Opwijk weerklinken om 20.15 uur. Het duel wordt geleid door ref Geert Latet. Het duel wordt voorafgegaan door een oefenpot tussen derdeprovincialers Rotselaar B en Out-Hoegaarden B, dat begint om 18 uur.  Beide duels vallen gratis ter plaatse te bekijken. Bij Sportief Rotselaar verwacht spits Jorne Vanderstappen met zijn vriendin Yasmine in 2023 hun eerste kindje. Dat zal de twintiger enorm motiveren.

Jorne Vanderstappen met zijn nieuwe shirt
Jorne Vanderstappen heeft dit weekend iets te vieren

Op zondag 8 januari vinden vanaf 14.30 uur de derby HO Veltem – KFC Herent en KFC Wambeek-Ternat – Linden plaats.

Bij de Stormvogels Haasrode werd zekerheid omtrent volgend seizoen verkregen bij T1 Kris Michiels en acht belangrijke spelers. Topschutter Piret, Demarez, Winnen, Hoymans, Leirs, Vangeenbergen, Michiels en Desmet tekenden bij voor volgend seizoen. Voorts tekende trainer Kris Michiels, die even één van de favorieten leek om volgend jaar trainer te worden bij eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden, ook bij voor een extra jaargang bij de rood-gelen.

Derde provinciale

Na passages bij onder andere VK Holsbeek en SMS Lubbeek landt het Valencia CF Voetbalkamp deze zomervakantie bij Eendracht Hekelgem. Vanaf maandag 28 augustus tot en met donderdag 31 augustus is Valencia Voetbalkamp, het internationale jeugdprogramma van de Spaanse topclub Valencia CF, te gast bij Eendracht Hekelgem. Het Valencia Voetbalkamp is een vierdaagse trainingsweek voor jeugdspelers, zowel jongens en meisjes en dit vanaf zes tot en met veertien jaar van elk niveau. Dit gebeurt onder leiding van officiële Spaanse Valencia CF jeugdtrainers. Inschrijven kan hier.

Vierde provinciale

Op woensdagavond 11 januari haalt KFC Baal B een oefenmatch in hun reeks in tegen SK Deurne. Ze spelen niet op hun veld, de Baelsche Zandbak, maar zowaar een gemeente verder aan de Tremelobaan in Werchter. “Dit inhaalduel moest ten laatste plaats vinden op die woensdag 11 januari. Hierdoor kon het enkel als midweekmatch ’s avonds op een terrein met de juiste verlichting gepland worden. Op die manier kwamen we bij Plenke Werchter terecht”, klonk het bij T1 Thomas Anthoni. Ze beginnen er die avond aan om 20 uur.

De vorige editie van deze voetbalsprokkels kan je hier bekijken. De terugkeer van een “oude bekende” kan u hier oppikken.

Één gedachte over “Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel vier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *