logo Casalina

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel één

Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel één
Racing Butsel zal volgend seizoen ook flink vernieuwd worden

Tijdens de winterstop bekijken teams of ze verder willen met hun sportieve staff en bekijken ze in welke linies ze versterking kunnen gebruiken. In dit beknopte overzicht worden enkele blessures bij eersteprovincialer SC Out-Hoegaarden, een trainersovergang van de ene naar de andere tweedeprovincialer en trainersnieuws bij Haachtse derdeprovincialers onder het vergrootglas gehouden.

Eerste provinciale

Het thuisduel van SCOH was competitief geen meevaller, met 2-3-thuisverlies tegen HO Veltem, de groen-witten zagen ook een trio uitvallen. Vooral topschutter Kristofer Bocevski liep averij op. Iets na het uur ging Bocevski alleen door op Veltems doel, hij werd foutief gestuit door de doelman. Hij ging zwaar onderuit en brak hierbij zijn sleutelbeen. Hij zal ongeveer 2 maanden out zijn. Amper daarvan bekomen viel nummer zes bij SCOH, Robbie Dumoulin, uit met een scheur in de quadriceps. Een echografie zal meer info opleveren, hij zal tussen de 3 en de 8 weken out zijn. Middenvelder Adis Sabic viel uit met een beenblessure, gelukkig kwam hij er vanaf met een kneuzing.

Tweede provinciale

Na tien seizoenen is het avontuur voorbij voor coach Wesley Socquet bij Racing Butsel. Hij krijgt volgend jaar een nieuw project voorgeschoteld bij reeksgenoot in tweede provinciale KV Tervuren-Duisburg. Eerst zal de veertiger nog het seizoen uitdoen bij de lichtblauwen.

“Het bestuur van Butsel wou nog een elfde jaar met me door. Na tien seizoenen vond ik dat het mooi was geweest, ik dank ze enorm voor het vertrouwen, maar het was tijd om nieuwe lucht op te snuiven. Bij KV Tervuren-Duisburg kreeg ik een mooi project voor de neus en zijn de accommodaties op en top”, wist Socquet.

KV Tervuren-Duisburg pakte eindelijk de eerste zege, doelman Lenseclaes hield de netten schoon
KV Tervuren-Duisburg heeft volgend seizoen een nieuwe trainer

Derde provinciale

Dat volgend seizoen rivalen Sparta Haacht Statie en FC Tildonk fuseren is al relatief oud nieuws. Wat wel onlangs bekend raakte is dat huidig Spartatrainer Kris Bulcke als T1 zijn schouders onder het project zet.

Bulcke is enorm tevreden met deze kans en is momenteel samen met het bestuur aan het onderhandelen met nieuwe spelers voor volgend seizoen. Zoals steeds munten de groenen het voornamelijk op spelers uit hogere reeksen.

 

Voorbije week werd bij derdeprovincialer KVC Haacht afscheid genomen van trainer Daniel Simmes. Hij betaalt het gelag voor de veertiende plaats van de wit-zwarten na de heenronde. T2 Koen Merchez, die onder andere een verleden heeft bij KVC Kessel-Lo 2000 als hoofdtrainer neemt over tot het einde van het seizoen. “De gesprekken omtrent volgend seizoen en transfers worden stilaan opgestart. Het is de bedoeling dat ik ook volgend jaar actief ben als T1 bij KVC”, wist Merchez.

 

2 reacties op “Voetbalsprokkels tijdens de winterstop deel één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *