logo Casalina

Voetbalsprokkels op paaszaterdag

Voetbalsprokkels op paaszaterdag
De provinciale U15 van KAC Betekom kunnen de komende 3 seizoenen ook rekenen op provinciaal voetbal

In deze zoveelste editie van de voetbalsprokkels, voor de gelegenheid in de heilige paasweek op Stille Zaterdag, komen vooral de teams uit eerste provinciale aan bod. Niet getreurd in de andere provinciale niveau’s komen er ook teams aan de beurt. 

Derde amateur
KAC Betekom
KAC Betekom behaalt opnieuw het provinciaal label. Het Provinciaal label valt te behalen via een Provinciale audit georganiseerd door Voetbal Vlaanderen, en uitgevoerd door double pass, een onafhankelijk bureau. Het Provinciaal label behalen en behouden was een zeer belangrijk doel voor alle medewerkers van de club. In april 2023 behaalde KAC na tal van interviews, kwaliteitscontroles van trainingen en wedstrijden en de doorlichting van de algemene organisatie opnieuw 2 sterren. Ze willen iedereen die zich de voorbije weken heeft ingezet enorm bedanken om hun club wederom naar dit hoge niveau te tillen. De resultaten van het rapport motiveren hen nog meer om verder in te zetten op onze jeugdwerking, daar ze maar een aantal percentages ontbraken om Interprovinciaal voetbal (IP) te mogen aanbieden aan hun spelers. Het label betekent voor onze jeugdploegen dat ze voor 3 seizoenen (2023 tot 2026) aan de provinciale jeugdcompetities kunnen deelnemen. Met dit label garanderen we onze jeugdspelers een goede en kwaliteitsvolle jeugdopleiding.

Provinciale bekercompetitie
De provinciale bekerfinales vinden op zondag 7 mei plaats op het veld van KHO Bierbeek. Om 14.30 uur spelen de vrouwen van KFC Herent, de titelverdediger, tegen KV Kester-Gooik. Beiden komen uit in eerste provinciale. Daarna ontmoeten leider in tweede provinciale Sportief Rotselaar en eersteprovincialer VK Linden om 17 uur. voor een mooie apotheose.

Eerste provinciale
VC Bertem-Leefdaal
Middenvelder Jente Rooseboom en verdediger Elias Ramaekers (beiden VK Linden) versterken naar volgend jaar toe de hemelsblauwen. Aanvaller Jerome Vanroye (vrije speler) zat een jaar in Boston en keert volgend jaar terug om in Bertem te spelen. In het verleden was hij actief bij Hoeilaart en Huldenberg. Voorts trokken ze Quinten Heremans (Hoeilaart) en Jan-Pieter Pison (beloften SK Londerzeel) aan. De hemelsblauwen zoeken nog een rechtsachter, centrale middenvelder en aanvallende middenvelder. Eerder werd middenvelder Basile Bolline (ERC Hoeilaart) aangetrokken en vertrok middenvelder Sander Pauwels (Sportief Rotselaar).

KSC Grimbergen
Daniel Simmes is ook volgend seizoen de trainer van het eerste team van KSC Grimbergen. Hij is sinds begin 2023 actief bij de blauw-witten en bracht op korte tijd een nieuwe dynamiek in de club. Hij kent de kernen goed en deelt de ambitie van het bestuur om de eigen jeugd maximale kansen te geven in de seniorenkernen. Daniel zal samen met de staf verder bouwen aan het jonge team met eigen jeugdspelers. De Duitser Simmes voegt flink wat ervaring toe als speler én coach. Hij werd als dertienjarige gescout door Borussia Dortmund waar hij meer dan 120 wedstrijden speelde op het hoogste niveau. In België was hij actief bij SK Lierse. Na zijn spelersloopbaan was hij onder meer jeugdtrainer bij RSC Anderlecht, Lierse en OH Leuven en hoofdtrainer bij onder andere Lierse, Turnhout, KVC Haacht en KSC Keerbergen. Hij zal in 2023-2024 door T2 Alain Van Eeckhout worden geholpen.

OHR Huldenberg
De grijshemden versterken zich voor volgend seizoen met middenvelder Thibeau Degeest die overkomt van topper KHO Bierbeek. Al sinds 2014 was hij bij de groen-witten aan het spelen. Eerder trokken ze al verdedigers Thomas Desmet en Seppe Peeters (beiden Bertem-Leefdaal) aan. Er worden nog enkele transfers verwacht bij hen.

OHR net voor het eerste fluitsignaal in Linden waar ze met 0-1 wonnen
OHR Huldenberg in Linden

VK Linden/HO Veltem
De thuismatch van Linden tegen Veltem was de laatste van deze jaargang voor verdediger Andres Van Meerbeek. Kort voor rust ging hij in duel met bezoekende goalie De Reys. Hierbij liep hij een knieblessure op en moest hij naar het ziekenhuis. Van Meerbeek zou een gebarsten knieschijf hebben opgelopen. Hij zal minstens enkele maanden niet kunnen spelen. Veltemse spits Yoen Termini blesseerde zich in die eerste helft aan het oog en de oogkas. Hij moest eveneens naar het ziekenhuis en werd er gehecht. Aan het matcheinde was hij zelfs al terug in Linden.

Tweede provinciale
KFC Baal
Over de metamorfose bij de groen-roden op sportief vlak kon u eerder hier al lezen. Aan uitgaande kans is er onder meer sprake van het vertrek van Toon en Seppe De Ridder, Joeri De Bie, Maxim Buekenhout, Kenny De Winter, Brent Zephirin, Peter Heremans, Gille Isenborghs, Andries Robeets (allen Plenke Werchter), Reinout Speetjens (BHS United), Giel Van den Bergh, Jarno Vandenheuvel, Wietse Vermeylen en Seppe Smits (stoppen allen) en Thibaut Van Eetvelde (Lozenhoek Keerbergen). Vandenheuvel wordt wel doelmannentrainer bij Plenke Werchter.

KVC Kessel-Lo 2000
Bij KVC Kessel-Lo zijn ze klaar met hun huiswerk op inkomend vlak. Ze trokken 4 nieuwe namen aan. Het gaat om middenvelder Nikolay Sherfedinov (Wijgmaal) en aanvallende kracht Michael Nsam Nsam (vrije speler). Nsam Nsam speelde in de jeugd bij de elites van Standaard Luik, tot 2 jaar geleden behoorde hij tot de A-kern van Olympia Wijgmaal. Na 2 jaar Londen wilt hij weer voetballen. Verdediger Dolphe Kue (Bertem-Leefdaal) en middenvelder Yassine Chimrykh (Aarschot) waren eerder al certitudes.

Racing Butsel
Bij de lichtblauwen komen aanvaller Diyar Kaplan (Meensel-Kiezegem), centrale verdediger Kobe Candel (VK Linden), Witse Broekmans en Taiki De Wel (beiden U21 OHL), aanvaller Nathan Caers (Wijgmaal), Jonathan Declercq (vrije speler) erbij. Deze laatste speelde in de jeugd bij KV Oostende en belandde daarna bij Bierbeek. Hij stopte bij hen na een zware schouderoperatie. Bij Butsel kwamen eerder al Jels Seynaeve (Tildonk) aansluiten zodat ze aan 8 nieuwe namen zitten. Dimitri Nijs en Fabrice Tambeur stoppen, spits Amaury Ulens verhuist op zijn beurt naar Boutersem United.

Wesley Socquet verlaat Racing Butsel na tien seizoenen
Racing Butsel zal volgend seizoen ook flink vernieuwd worden


RWL Sport

Vanuit de B-formatie komen enkele versterkingen daarbij flankermiddenvelder Seth Vranken. Centrale verdediger Thomas Verhaert komt over van Antwerpse eersteprovincialer Vrijheid Herselt. In zijn jeugdjaren was hij speler van Wolfsdonk Sport, één van de teams van waaruit RWL Sport ontstond na een fusie. Eerder trokken de zwart-blauw-oranjehemden al Jorne Vanderstappen (Rotselaar) en Branco Rubenschüh (Bertem-Leefdaal) aan. De broers en middenvelders Thomas en Andreas Vandenplas vertrekken op hun beurt dan samen naar reeksgenoot Racing Butsel.

Derde provinciale
FC Binkom / KMJ FC Zichem
De inhaalwedstrijd tussen Binkom en Zichem in derde provinciale d zal deze paaszondag 9 april opnieuw gespeeld worden vanaf 15 uur.

Sparta Haacht Statie / FC Tildonk
Sparta Haacht Statie (groen-wit) en FC Tildonk (groen-geel) fuseren volgend seizoen. De naam zal Kfc Sparta Haacht Tildonk worden en hun kleuren groen-wit. Het bestuur sluit niet uit dat er een gele tint komt kijken. Zowel het mannelijke als het vrouwelijke eerste team spelen hun wedstrijden aan het Spartapark aan de Elleveldweg. De velden in de Zevende Liniestraat in Tildonk worden gebruikt om er te trainen en voor de reserven.

KV Tremelo
Na één jaar bij reeksgenoot VK Berg-Op duikt doelman Kenny Pauwels opnieuw op bij KV Tremelo. Jonge verdediger Cas Ottenbourgs komt over van KFC Baal B. Na verdediger Glenn Moyaerts, Simon Dimitrakopoulos en Merbeg Kaplan (allen Tildonk), Jasper Steylaerts (Hallaar), Jonas Boghe (BHS United) zit KVT al aan 7 aanwinsten.

Vierde provinciale

Verbroedering Hofstade
Bij de huidige leider in vierde provinciale d vallen er flink wat versterkingen te noteren. Doelman Dylan Vereerstraeten, Chiel Vangroenendael, Gregory Cornelis, Yarne Palla, Brent Leten, Nick Peeters en Gerrit Van Kerckhove komen over van Steenokkerzeel Vlug-Op. Soufiane Abatoy (Sterrebeek), Nick Ekongole (vrije speler) met een verleden bij Sterrebeek, Yvan Herrero Miceli komt over van Zemst. Dries Van Hellemons trekt naar PSV 1820.

Vilvoorde City
Bij de geel-roden zitten ze aan acht aanwinsten en dat zijn Denis Akkuz (Sparta Haacht), Mike Lavender (Strombeek), Kenan Sentürk (Zennester Hombeek), Jean Olengha (Crossing Schaarbeek), Arthur Koné Oumar (vrije speler), Jalal Adbib (jeugd Union Saint Gilloise), Freddy Mvogo Eloundou (Woluwe-Zaventem) en doelman Sebastien Saublens (Infinity Vilvoorde). Samuel Ndondi komt over van de reservenploeg naar het eerste team. Kenny Van Praet vervoegt de staff voor volgend seizoen en zal dus de T1 en Mohamed helpen in de eerste ploeg! Kenny is een jonge en ambitieuze trainer die bezig is met zijn diploma’s te behalen.

Vilvoorde City anno 2022-2023
Vilvoorde City anno 2022-2023

KFC Werchter
De hele spelerskern blijft aan de club verbonden. Pieter Jan Cauwelier vertrekt volgend seizoen wel op wereldreis en student Arthur Valkenaerts trekt naar Italië op Erasmus. Ook de sportieve staf verlengde. De rood-witten praten momenteel met een vijftal mogelijke aanwinsten, aanvaller Idris Bouali komt over van Sportief Rotselaar B. Er worden nog enkele versterkingen verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *