logo Casalina

Voetbalsprokkels op dinsdagochtend 14 maart deel één

Voetbalsprokkels op dinsdagochtend 14 maart deel één
Rapide Wezemaal anno 2022-2023 zal er anno 2023-2024 ietwat anders uitzien

In deze zoveelste editie van de voetbalsprokkels met al dan niet originele benaming zijn andermaal de tweedeprovincialers in het overtal. In totaal komen er voorlopig 12 clubs aan bod. Hebben jij en je club nieuws? Opsturen naar info@regiosport.be die handel!

Eerste provinciale
KFC Herent
De blauw-gelen staan gekend als team dat enorm investeert in zijn jeugd. Het merendeel van de eerste teams bestaat dan ook uit eigen jeugd. Ze staan garant voor gewestelijk en  (inter)provinciaal jeugdvoetbal. Om in de toekomst hetzelfde te kunnen garanderen zijn ze momenteel op zoek naar 3 trainers voor volgend seizoen. Namelijk 2 voor een 8/8 ploeg en één voor een 11/11 ploeg (allebei op interprovinciaal niveau). Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot tvjo@kfcherent.be.

SC Out-Hoegaarden
Aanvaller Kristofer Bocevski (20) is aan zijn eerste seizoen toe bij de Brouwers na een avontuur bij Racing Butsel. Ondanks een sleutelbeenbreuk in de winter, doet hij het bij de groen-witten meer dan behoorlijk. Kiki scoorde al 12 keer op 15 duels tijd. Dat ontging ook andere teams niet, volgend seizoen vervoegt hij KFC Eppegem uit derde amateur.

Tweede provinciale
KFC Rapide Wezemaal 

Negen spelers komen erbij. Doelman Pieterjan Mutton (Huldenberg) vestigde zich vlakbij de club, dus een overgang kon niet overblijven. Jano Schots, Robbe Debacker, Tijs Verbrugge, Ilian Vannerum, Bram Slootmaekers en aanvallende middenvelder Naten Kindekens komen allen over van Bierbeek, het merendeel onder hen zijn beloftevolle spelers uit de B-ploeg die de stap naar het A-team aan het maken waren.Jonge middenvelder Aeren Geudens (Houtvenne) en Jens De Blick (KAC Betekom) zijn de laatste aanwinsten. Jonge doelman Thijs Hooghordel uit Wommelgem, die overkwam van Betekom, wilt dichter bij huis gaan spelen en verlaat de club.

RWL Sport en Standaard Meerbeek
De wedstrijd tussen RWL Sport en Standaard Meerbeek op speeldag 24 in tweede provinciale b werd na een half uur stilgelegd. Een thuisspeler beging een overtreding op middenvelder Dylan Mannaerts. Als gevolg daarvan zou de onfortuinlijke twintiger hierbij een meervoudige bovenbeenbreuk hebben opgelopen. Het duurde meer dan een half uur vooraleer de ziekenwagen ter plaatse was. De speler is sowieso lang out. De wedstrijd wordt mogelijk later opnieuw gespeeld. Www.regiosport.be wenst de speler veel sterkte, beterschap en geduld toe.

FC Averbode-Okselaar
Aanvallende middenvelder Jitse Dupont kent zijn ploeg al voor volgend seizoen. Hij is momenteel aan zijn eerste jaargang bij Olympia Wijgmaal in derde amateur bezig. Hij scoorde tot nu toe 4 keer in zijn eerste jaargang in nationale reeksen. Hij heeft een enorm verleden bij KHO Bierbeek.

KFC Baal
De groen-roden moeten twee thuisduels zonder fans spelen. Het voorbije thuisduel tegen Houtem-Oplinter en de thuismatch tegen RWL Sport (zo 02/04) moeten zonder fans plaats vinden. De voetbalbond strafte hen na een uit de hand gelopen discussie met een lijnrechter op Keiberg, volgens de bond hadden de fans zich in deze fase ook negatief uitgelaten. Dat kwam Baal op 2 matchen voor gesloten deuren te staan.

VK Holsbeek
Linksback Lars Schoonjans Tildonk) en creatieve centrale middenvelder Timo Verbinnen (Elewijt) zijn de nieuwe namen. Eerder raakten al de inkomende transfers van flankaanvaller Arno Booten (Tildonk), Arne Vaes (KDN United) en Daan Moons (Rotselaar) bekend. Verdediger Bart Hendrickx wijkt uit naar derdeprovincialer BHS United, centrale verdediger Ilya Verhoest trekt naar KVC Haacht. Kortom vijf spelers in, twee spelers out.

SK Nossegem
Doelman Lennert Vandendael (19) gaat volgend seizoen de kleuren van SK Nossegem verdedigen en verlaat na twee seizoenen FC Melsbroek. Lennert heeft zijn opleiding gehad bij OHL en hoopt volgend seizoen veel ervaring op te doen bij SK Nossegem. Hij dankt FC Melsbroek voor het vertrouwen in de voorbije seizoenen.

Derde provinciale
SMS Lubbeek en Sparta Haacht Statie
Sparta Haacht Statie speelde eind februari bij SMS Lubbeek. Op het uur stond het 3-2 voor de rood-witten, toen viel de lichtinstallatie uit. Na een half uur bleek dat dit voor de rest van de avond het geval zou zijn, een doorgebrande zekering lag aan de oorzaak. De plaatselijke klusjesman had hemel en aarde bewogen, maar het mocht niet zijn. Voor de groene tafel kreeg Sparta de 3 punten toegewezen in de vorm van een 0-5 forfaitscore.

Vierde provinciale
Plenke Werchter
De oranje-zwarten trokken al 13 nieuwe spelers aan. Het gaat om Toon en Seppe De Ridder, Joeri De Bie, Maxim Buekenhout, Kenny De Winter, Brent Zephirin, Peter Heremans, Gille Isenborghs, Andries Robeets (allen Baal), Tom Lallemand (vrije speler), Stijn Volckaerts (vrije speler), ex-prof Olivier Claessens (vrije speler), Pieter Denecker (Grasheide). Doelman Jarno Vandenheuvel stopt op het einde van het seizoen bij Baal en gaat bij het Plenke als doelmannentrainer aan de slag. Stafke heeft er alvast een vaste klant aan de toog bij.

Vrees voor geen gevaar, de Baalsche Beer is daar!
Vrees voor geen gevaar, de Jarnobeer is daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *