logo Casalina

Voetbalsprokkels op dinsdag 23 mei, eerste editie

Voetbalsprokkels op dinsdag 23 mei, eerste editie
Pignolini (7) in de achtervolging is een nieuwe aanwinst van Olympia Wijgmaal

In deze nieuwe editie van voetbalsprokkels is het nieuws uit derde provinciale nipt in de meerderheid. Bent u in het bezit van kortnieuws dat hierin zeker zijn plaats heeft? Laat het weten via info@regiosport.be

Eerste provinciale
Olympia Wijgmaal
Eerder werd spits François Erdogan (Melsbroek) al aangekondigd. Verder werd het officieel gemaakt dat middenvelders Edlir Beka en Fatih Calgan overkwamen van reeksgenoot VK Linden. De vierde nieuwe naam is die van flankspeler Alessandro Pippo Pignoloni, hij speelde voordien bij SC Aarschot en kwam het voorbije seizoen uit voor het Spaanse Atletico Monachil in vijfde klasse, de Spaanse versie van derde amateur. Hij zou eerstdaags bij de blauw-witten tekenen.

Sporting Kampenhout
Flankspeler Yassine Gasmi (21)) komt over van de Waals-Brabantse eersteprovincialer FC Grez-Doiceau, waar hij dit seizoen goed was voor 18 doelpunten en 12 assists. Hij speelde voordien bij Wavre Sports en FC Genappe. Centrale verdediger Julien Wauthy (26) maakt de overstap van eersteprovincialer Boka United, waar hij de voorbije drie seizoenen speelde. Hij speelde voordien voor Eendracht Aalst, RWDM en vier seizoenen bij HO Wolvertem-Merchtem. Eerder werden al Nicolas Vanderhaegen en Jordy Balinas (beiden Perwez) aangetrokken.

VK Linden
Rechtsbuiten Christophère Masala komt over van KFC Diest. Aanvallende middenvelder Damilola Shoroye speelde twee jaar terug bij SC Aarschot en verbleef het voorbije jaar bij familie in het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn de achtste en negende inkomende transfers bij de groen-witten. Voorts tekenden ook struise centrale verdediger Elias Janssens (VK Holsbeek), Achraf Bassir (KVK Wemmel), Ryan Frérotte, Kellen Sellekaerts, Bono Mertens en Quinten Poppe (allen Wijgmaal) en spits Kevin Van Loock (KFC Diest) een contract aan de Kerkdreef. 

Sportief Rotselaar
Na flankmiddenvelder Sander Pauwels (Bertem-Leefdaal), weekten de blauw-gelen centrale middenvelder Andreas Dewaet los bij Olympia Wijgmaal. Normaal gezien blijft het bij twee transfers voor de kampioen in tweede. Er zijn geen spelers die stoppen daar ze allen heel enthousiast zijn voor het avontuur in eerste provinciale. De vertrekkers zijn spits Jorne Vanderstappen (RWL Sport), middenvelder Bruno Aertgeerts (Betekom), doelman Senne Verbruggen (KDN United) en flankspeler Daan Moons (Holsbeek).

Tweede provinciale
SC Aarschot
Bij SC Aarschot raakte bekend wie volgend seizoen T1 en T2 worden. Begin maart nam Rudi Olijslagers, de toenmalige coach van de provinciale U17, als T1 over nadat Björn Van Passel en zijn T2 Nico Van Passel ermee stopten. Olijslagers deed het goed en realiseerde de redding. Daarvoor werd hij beloond, hij mag volgend jaar als hoofdtrainer aanblijven. Speler en verdediger Nadjim Haroun (34), broer Antwerpspeler Faris, zal T2 worden. Of hij dan nog verder zal blijven spelen, is voorlopig nog niet geweten.

Centrale verdediger Bryce McMillen trekt van KVK Beringen uit derde amateur naar tweedeprovincialer SC Aarschot. De Nieuw-Zeelander met een verleden bij onder andere de City Pirates, Lierse Kempenzonen en KSK Heist is zeker niet de enige aanwinst. De zwart-witten trekken ook nog spits Pelle Cassiman (Baal), Yarni Kustermans (Averbode-Okselaar) en aanvallende kracht Anthony Ngobila Mayo (Houtem-Oplinter) aan.

FC Averbode-Testelt-Okselaar
Aanvallende middenvelders Jitse Dupont (Wijgmaal) en Nick Carrez (Grimbergen), verdediger Dries Tuerlinckx (Herselt), verdediger Francesco Avantaggiato en middenvelder Ian Berge (beiden beloften KVK Tienen), verdediger Bjarne Tielens (jeugd KFC Diest) komen er volgend jaar bij.  Ook flankspeler Jordi Schoolmeesters (KFC Diest), afkomstig uit de jeugdopleiding van de elites van OHL en met een verleden bij Wijgmaal, Linden en Bierbeek én derde doelman bij KAC Betekom, Senne Van De Beek, behoren tot de aanwinsten.

Dupont werkt de 4-0 tegen de touwen
Dupont werkt de 4-0 tegen de touwen, hij gaat van Wijgmaal naar FC ATO

SK Nossegem
SK Nossegem begint volgend seizoen met een B-team in vierde provinciale. De kern bestaat uit een kleine twintig jonge spelers die allen van in een straal van tien kilometer van de club wonen. Het merendeel zal er voor het eerst ervaring opdoen in een eerste ploeg. Een uitzondering daarop is de recentste transfer, namelijk doelman Loïc Van den Meerssche. Hij speelde de voorbije jaargang zowel in het A- als B-team van FC Moorsel. Ze zullen getraind worden door Erwin Van Laethem die momenteel nog de beloften van KOVC Sterrebeek traint.

Derde provinciale
KAC Betekom B
Aan inkomende zijde is er sprake van Bryan Torfs, (Wavria), Viktor Tilkens en Cas Dierickx (beiden Heist), Ben Fobelets (Tremelo), Basile Abs (RWL Sport), Nathan Junius (Haacht), Mathias Kelchtermans, Stanne Sillen en Thomas Steeno (allen beloften Betekom), Ryan Amouzou (Tempo Overijse), Maxime Berckmans (Huldenberg) zijn de elf aanwinsten. Negen van de elf hebben een verleden bij Betekom, in de jeugd of bij de A-kern. Lucas Vos (Langdorp), Marco Godier en Seppe Hidegh (beiden Keiberg), Jarno de Blick (Binkom), Jens De Blick (Wezemaal), Jasper Robijns (KDN United), Kristof Degreef en Yoren Geleyns (beiden Booischot) verlaten de Grote Baan. Arturo da Silva en ex-wielrenner en verdediger Nick Vermunicht stoppen met voetballen.

BHS United
Onlangs werd de ploeg voor volgend seizoen van de rood-zwart-witten voorgesteld. Met twaalf nieuwkomers willen ze pogen promotie na te streven onder leiding van nieuwe coach Christophe Francart.

KFC Baal
Doelman Jitse Seynaeve ging normaal de overgang maken van KFC Herent naar KFC Baal. Hij besliste om toch te stoppen met voetballen. Daardoor moeten de rood-groenen op zoek naar een vervanger. Geïnteresseerden kunnen de sportieve staf bereiken via vandeputsven@hotmail.com of Vandermierenwouter@hotmail.com

FC Moorsel
Rots in de branding achteraan en aanvoerder Steven Op ’t Eynde van Crossing Schaarbeek is de grootste aanwinst voor FC Moorsel. Andere nieuwkomers zijn Kevin Engelen (OHR Huldenberg), Arno van Impe, Siemen Milissen, Daan Menu en Jesse de Rudder (Hoeilaart), Felix Cornelis (Elewijt) en Keegan Witasse (BHS United).  Jarni Derdelinckx, neef van Moorselse-middenvelder Jonathan Derdelinckx, komt over van de U19 van Tempo Overijse. Michael ‘t Lam, Gregory van Engel en Benjamin Mathijs stoppen, Benoit Bonvin (Erps-Kwerps), Andy Verhaeghe (Fenix B), Loïc Van den Meerssche (Nossegem B) verlaten eveneens de club.

PSV 1820
Bas De Wulf zal de allereerste trainer worden van splinternieuwe fusieclub PSV 1820. De Wulf werd als voetballer gevormd bij SK Lierse om uiteindelijk in het eerste team van FC Perk terecht te komen. Door een zware blessure kwam De Wulf sneller dan verwacht in de trainerswereld terecht. In seizoen 2021-2022 en in de eerste helft van het voorbije seizoen trainde hij de P4 van FC Perk. Hij zal worden bijgestaan door T2 Bert Sammels. PSV 1820 zag onlangs het licht door een fusie van FC Perk en Steenokkerzeel Vlug-Op.

Vierde provinciale
KFC Werchter
KFC Werchter heeft zijn transferhuiswerk klaar. Aan inkomende zijde is er sprake van Bram Aerts en Vic Alen (Tielt-Winge 3000), Mathias Adams (Begijnendijk), Jef Isenborghs (Bekkevoort) en spitsen Jordan Lainé en Idris Bouali (Rotselaar). Yannick Peeters en Michiel Casteels vervoegen de sportieve staf. Casteels wordt T2 en Peeters is verantwoordelijk voor de doorstroming van de jeugd. De rood-witten zijn nog op zoek naar een keepertrainer. Er vertrekken geen spelers.

PSV 1820 B
Tim Janssens zal de trainer worden van de B-ploeg, hij startte zijn carrière bij Kampelaar, verhuisde mee met de fusie naar Kampenhout, om uiteindelijk te landen bij Wijgmaal. Daar was hij vorig seizoen T2 bij het A-elftal. Janssens heeft een A-licentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *