logo Casalina

Voetbalsprokkels in de winterstop deel vijf

Voetbalsprokkels in de winterstop deel vijf
Derdeprovincialer Boutersem United realiseert versterkingen

Een veel kortere inleiding bij dit slotdeel van wintersprokkels tijdens de “winterstop” deel vijf. In deze versie gaat het enkel om verenigingen uit de provinciale reeksen. Wie tekent bij en wie van de vertrekkers stopt of trekt naar een andere vereniging?

Eerste provinciale

Het bestuur van VC Bertem-Leefdaal deelde voorbije dinsdagavond aan de spelers mee dat de sportieve staff van dit seizoen verlengde voor volgend jaar. T1 Birger Quaethoven, T2 Steven De Smet een doelmannentrainer Yves Martinet krijgen het vertrouwen. De gesprekken met de huidige kern starten volgende week woensdag.

Bij KHO Bierbeek zijn ze net als bij andere teams bezig met de contractverlengingen naar volgend seizoen toe. Een sterk trio zette alvast hun krabbel voor volgend jaar. Aanvallende kracht Azzeddine Zaidi, verdediger Joris Luyten die na een trip bij Out-Hoegaarden terugkeerde naar de groenen en uiteindelijk ook nog last but not least kapitein Thomas Hendrickx. Het zijn zeker niet de laatsten die opteren voor een extra jaartje bij KHO. Wie wel stopt na het seizoen is trainer Carlo Lavigne, hij kan het trainersschap niet lager meer combineren met zijn professionele activiteiten.

Tweede provinciale

Bij KVC Kessel-Lo 2000 spraken ze hun vertrouwen uit in de huidige sportieve staff. Het trio verlengde voor volgend seizoen bij de bordeauxhemden. De volledige spelerskern tekende eveneens bij. Trainer Chiel De Roover trainde vorig seizoen nog de B-ploeg in vierde provinciale. Gezien de goede resultaten en evolutie die de jeugdige spelers maakten, kreeg hij zijn kans bij het eerste team in tweede provinciale. Hij kreeg T2 Peter Brys en doelmannentrainer Tim Van Den Bosch mee, dat bleek een goede combinatie, ook voor volgend jaar. Ook de spelers reageerden positief, de volledige kern tekent ook volgend jaar present. Bij KVC zijn ze naar volgend jaar toe op zoek naar vier versterkingen.

Derde provinciale

Bij Boutersem United maken ze nu al werk van volgend seizoen. Gert Stockx en Robbe Binon stoppen. Ward Derden (FC Binkom) en Ian Weckx (SNA Keiberg) komen de rangen versterken. Voor de rest heeft de volledige kern zijn overeenkomst verlengd. Kenzo Franckx, topschutter van Bierbeek B, met ondertussen tien treffers tekende eveneens voor de groen-witten.

Vierde provinciale

Aanvallende middenvelder van Plenke Werchter Matty Van De Gaer speelde al 11 matchen voor de oranjehemden. Dat zullen er in de tweede competitiehelft aanzienlijk minder zijn, daar hij een hernia opliep.

De vorige editie kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *