logo Casalina

Voetballer Gerbe Suttels al bijna twee seizoenen op de sukkel

Voetballer Gerbe Suttels al bijna twee seizoenen op de sukkel
Gerbe (vooraan) in de kleuren van SC Out-Hoegaarden B

Jonge voetballer Gerbe Suttels (20) uit Glabbeek is al twee opéénnvolgende seizoenen op de sukkel met de knie. Net toen de Hagelander zo goed als speelklaar werd verklaard, begon de tweede coronagolf en werd daaropvolgende de voetbalcompetitie gestaakt. In de herfst van 2019 viel hij uit, tegen de competitiestart zal hij om en bij de twee jaar geen matchen gespeeld hebben. Iets was hij uiteraard graag anders zag. Suttels hoopt bij de club waar hij zijn jeugd doorbracht, Houtem-Oplinter, weer een kans te krijgen.

Suttels bracht verschillende seizoenen door bij de provinciale jeugdploegen van VV Houtem. In het seizoen 2016-2017 trok Gerbe op zestienjarige leeftijd naar de B-ploeg van Out-Hoegaarden in vierde provinciale. Na enkele seizoenen begon zijn blessurelast er.

“Mijn eerste drie seizoenen verliepen zeer vlot, met heel wat basisplaatsen op de teller. Als offensieve rechtsback scoorde ik ook enkele doelpunten en mocht ik ook al invallen in de bekerwedstrijden van de A-kern. Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2019-2020, mijn vierde seizoen in Hoegaarden, begon de ‘miserie’. In augustus liep ik, in een voorbereidingswedstrijd in en tegen Huldenberg, een scheur op aan de meniscus in mijn rechterknie. Aanvankelijk leek het niet zo ernstig en wist ik ook niet dat mijn meniscus gescheurd was, in oktober ging het niet meer en kon ik ook niet meer voluit doortrainen. Ik liet foto’s nemen en daaruit bleek dus dat de buitenste meniscus gescheurd was. Een operatie werd noodzakelijk. Ik werd op 30 december 2019 in het AZ Herentals geopereerd door chirurg Steven Claes.”

Aanvankelijk werd er ingeschat dat hij na acht weken opnieuw op het veld zou staan.

“Dit gebeurde, in februari 2020 stond ik opnieuw op het trainingsveld. Ik was ondertussen in Hoegaarden mijn plaats in de kern van vijftien kwijt gespeeld. Na de eerste lockdown besliste ik om te vertrekken in Hoegaarden, omdat ik dacht dat nog maar weinig te kunnen spelen. Ik vertrok dan naar Glabbeek. Na enkele prima voorbereidingswedstrijden begon mijn meniscus opnieuw tegen te werken. Na enkele nieuwe consultaties bleek dat er een cyste op zat, enkele cortisonespuiten in de knie brachten soelaas. Maar ik was opnieuw weer enkele weken buiten strijd en een nieuwe reeks kiné-sessies waren nodig. Ik stond weer bij af. Toen ik speelklaar was, stond de tweede tegenslag al te wachten in de vorm van de tweede lockdown en de stopzetting van de competitie. Ik speelde dus geen enkele wedstrijd voor mijn nieuwe club. Ik was niet van plan om er te vertrekken, maar dan kreeg ik toch de kans om terug te keren naar de club waar ik mijn opleiding kreeg, Houtem-Oplinter. Ik hoop daar mijn niveau van weleer te vinden en opnieuw veel spelminuten te maken bij de tweede ploeg”, wist de prille twintiger .”Er stromen heel wat talenten door uit de eigen jeugd, maar zij missen nog de ervaring van in een eerste elftal te spelen. Ik hoop dat ik, ondanks mijn nog jonge leeftijd, deze ervaring toch kan bijbrengen aan de ploeg. Vanuit de club zelf wordt er ons geen druk opgelegd voor het komende seizoen. Na dit seizoen zullen we zien waar we staan en kunnen we eventueel onze ambities voor het seizoen erop bijstellen.”

Één gedachte over “Voetballer Gerbe Suttels al bijna twee seizoenen op de sukkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *