logo Casalina

Voetballen kan voorlopig nog tot na de herfstvakantie

Voetballen kan voorlopig nog tot na de herfstvakantie
Op een kruk iets drinken en naar voetbal kijken kan nog de komende weken

Het kabinet van Vlaams minister van sport Ben Weyts, Voetbal Vlaanderen en Vis-ta!, het onafhankelijk platform voor niet betaald voetbal, provinciaal en nationaal, hebben besloten om de voetbalcompetitie tot na de herfstvakantie te laten plaats vinden. Tot dan kunnen de voetbalclubs tonen dat ze zich aan de regels kunnen houden om covid 19-verspreiding te verhinderen.

Tot die maatregelen behoren de sluiting van de kleedkamers en het streng opvolgen van de al bestaande regels.

Vanuit Voetbal Vlaanderen en de andere bevoegde instanties bestaat er begrip voor deze uitzonderlijke situatie en daarom mogen de kantines open blijven tot 23 uur en uiteraard enkel bij naleving van de huidige horecamaatregelen.

“We willen naar aanleiding van de nieuwe corona-opstoot de kantines niet sluiten om de clubs de kans te geven om zo lang mogelijk op een normale manier actief te blijven. Indien dit niet mogelijk is, dan is de volgende stap het sluiten van de kantines én de stopzetting van de competitie”, klonk het.

Het volgende evaluatiemoment van de voetbalcompetitie vindt na de herfstvakantie plaats.

Tot dan krijgen de clubs de kans om aan te tonen dat het voetbal organiseren kan binnen de regels. Ze moeten er wel rekening mee houden dat er wellicht extra controles aankomen de volgende weken.

“Bij Vis-ta! zijn we ervan overtuigd dat het stopzetten niet hoeft en dat er voldoende mogelijkheden bestaan om maatregelen te nemen die het volledig stopzetten van de competities kunnen vermijden. Provinciaal lokaal voetbal is bijvoorbeeld makkelijker te organiseren met gesloten kleedkamers dan voetbal in amateurklasse, met grotere afstanden. We beseffen echter ook dat dit absoluut niet ideaal is, verre van, maar het kan en moet lukken als we als clubs creatief uit de hoek komen en focussen op oplossingen”, klonk het bij het platform Vis-ta!

Ondertussen veranderde de situatie lees de update op:
https://regiosport.be/voetbal/coup-de-theatre-voetbal-vlaanderen-legt-voetbalcompetitie-alsnog-vier-weken-stil/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *