logo Casalina

Voetbalclubs SK Waanrode, VS Kortenaken en gemeente Kortenaken komen tot charter om binnenkort samen te werken

Voetbalclubs SK Waanrode, VS Kortenaken en gemeente Kortenaken komen tot charter om binnenkort samen te werken
VS Kortenaken anno 2022-2023

“Het is de intentie van beide clubs om te fusioneren tot één voetbalclub in Kortenaken”, aldus schepen van Sport, Guy Vandebergh. “Wij zullen in 2023 een haalbaarheidsstudie op verenigingsniveau en naar subsidiëring laten uitvoeren waarbij wordt bekeken of op de site van SK Waanrode in de Steenbergstraat een nieuw complex kan gerealiseerd worden voor de nieuwe fusieclub.”

De gemeente gaat onderzoeken wat de praktische, financiële en organisatorische mogelijkheden zijn. Onder andere zullen ook de impact op mobiliteit en de buurt worden bekeken. De gefusioneerde voetbalclub gaat de kwalitatieve jeugdvoetbalopleiding van VS Kortenaken verder uitbouwen. De vernieuwde site zal hier een belangrijk middel voor zijn naar trainings- en wedstrijd faciliteiten toe. Bijkomend zal de vernieuwde site beschikken over een multifunctionele accommodatie, die breed inzetbaar is.

“Als VS Kortenaken zijn we blij dat er met deze intentieverklaring eindelijk schot in de zaak komt op gemeentelijk vlak, VS Kortenaken is al jaren vragende partij om te investeren in een up to date voetbalcomplex wat onze noden, die kenbaar gemaakt zijn, kan coveren om de nog steeds groeiende werking van om en bij de 300 leden nog verder uit te bouwen. We willen op deze manier het voetbal op vlak van werking en accommodatie binnen Kortenaken een toekomstperspectief kunnen aanbieden samen met de gemeente Kortenaken en partner SK Waanrode”, klonk het bij VSK.

Een elftal van SK Waanrode anno 2022-2023
Een elftal van SK Waanrode anno 2022-2023

Stap één in het stappenplan is de haalbaarheidsstudie om te bekijken of huidige site Waanrode kan voldoen aan de noden van dit nieuwe voetbalcomplex.

Eind 2023 wordt ingeschat dat de resultaten van de haalbaarheidsstudie gekend kunnen zijn, daarna zullen alle partijen verder een tijdlijn uitzetten in het stappenplan, momenteel varen beide clubs VS Kortenaken en SK Waanrode nog hun eigen koers tot de verdere tijdlijn gekend is. Met deze intentieverklaring willen beide clubs alvast aantonen dat door te verenigen en intensief samen te werken met de gemeente, het voetbal terug een toekomst en vooruitzichten heeft in Kortenaken voor de volgende decennia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *