logo Casalina

Voetbalclub Daring Club neemt de fakkel over in Wezembeek-Oppem

Voetbalclub Daring Club neemt de fakkel over in Wezembeek-Oppem
T1 en voorzitter Stan Debraz met het nieuwe shirt tussen de Daringjeugd

Dit seizoen zou KFC Wezembeek-Oppem honderd jaar bestaan, het blijft bij een droge zou en een bestaan van 99 jaar. De zwart-witten bestaan niet meer sinds deze jaargang. Hun plaats wordt ingenomen door Daring Club Wezembeek-Oppem in zijn sprankelende groen-blauwe tenue. Het oude veld is meteen ook het nieuwe, namelijk aan de aloude Sportpleinstraat. Er verdwijnt een trainingsveld en de gemeente zal er binnen dit en enkele jaren een heus hockeyveld uit de grond stampen.

Het verhaal over de omwenteling brengt voorzitter en eveneens trainer van de eerste ploeg, Stan Debraz uit Ukkel.

“Er gebeurde niets meer, geen opleidingen, geen jeugdtoernooien of trainingen. Ik wilde een nieuwe wind door de club laten blazen, maar daar kwam bij de rest geen reactie op. Het voltallige bestuur nam ontslag in maart en bleef eigenlijk aan de macht daar er nog geen nieuw verkozen was en dus het bestuur van lopende zaken was. Ik bood zelfs aan om de kleuren en stamnummer over te nemen, want er moest iets veranderen, op deze manier verloren we al enkele jaren (jeugd)spelers. Ik trok met het volledige eerste elftal en de jeugd van KFC naar Daring Club. Er kwamen sinds enkele maanden ook ongeveer twintig spelers van de U17 en U21 terug, ze wilden in eigen gemeente spelen, ik was hierdoor aangenaam verbaasd.”

Daring Club wil meer betekenen dan een sportclub in deze faciliteitengemeente, ze willen ook waarden uitdragen.

“We willen een onderdeel van de gemeenschap zijn en worden, een familieclub met een identiteit. Het groen in onze kleuren staat voor de groene heuvel in Oppem en het blauwe voor de beek van Wezembeek. Het is op termijn de bedoeling om onze eerste ploeg in te kleuren met eigen jeugd, vorig seizoen deed er een zestienjarige uit eigen jeugd mee bij KFC, dat mag zeker! Er moet aansluiting komen vanaf de U21. Al onze coaches zijn ook ingeschreven om aan brevetten deel te nemen om zich verder te scholen”, opent de Brusselaar. “We willen een cafetaria die verantwoordelijkheid uitdraagt. Wij zullen er geen gewone frisdranken aanbieden maar verfrissingen van Oxfam, onze shirtsponsor. Uiteraard zijn zijn fairtrade en biologisch geëngageerd. Op die manier neemt de jeugd geen slechte gewoonten over die wij voorheen overkregen. We mikken niet op het vormen van de volgende Messi of Ronaldo, maar we mikken op toekomstige volwassenen die misschien beter en gezonder ageren door de waarden die ze door onze club meekregen.”

Het nieuwe shirt van Daring Club Wezembeek-Oppem
Het nieuwe shirt van Daring Club Wezembeek-Oppem

De eerste ploeg heeft titelambities en wat betreft de evolutie van de club, staan ze open voor een hockeyveld naast hun toekomstige synthetische veld.

“De eerste ploeg van KFC bleef grotendeels, we trokken nog een handvol aanwinsten aan met daarbij twee goede keepers. Dat durfde in het verleden wel eens een lacune te zijn. Onze aanwinst is Nicolas Rubini, die van een Brusselse eersteprovincialer afkomstig is. Met Gregory Jolly hadden we al een goede doelman. Onze voorbereiding was behoorlijk met prestaties in stijgende lijn. Hopelijk kunnen we in ons eerste seizoen onmiddellijk promoveren, dat zou mooi zijn”, droomt Debraz luidop. “Voorheen zat ik met een jeugdproject in Saint-Michel, daar zaten we met 650 jeugdspelers op twee voetbalvelden. Ik denk dat we met onze 120 jeugdspelers of iets meer het nog best op één veld kunnen rooien, ik poog alleszins een gelijkaardig project in Wezembeek-Oppem op te starten. Ik heb op zich geen problemen met een hockeyveld en een multisportveld dat zal worden aangelegd, dat is zeker nog niet voor het komende jaar. Een bonus is ook dat we door dat hockeyveld weg kunnen met het regenwater dat zal worden opgevangen.”

De huidige kantine zou verdwijnen en langs de boszijde zou een nieuwe gebouwd worden, waar er eveneens een nieuwe ingang komt breed genoeg voor de hulpdiensten om toegang te verkrijgen tot het complex. Er zouden ook geluidsschermen komen.

Achter het doel zou de nieuwe kantine moeten komen dat over het veld uitkijkt
Achter het doel zou de nieuwe kantine moeten komen dat over het veld uitkijkt
Op dit grasgedeelte zou een polyvalent sportveld moeten komen
Op dit grasgedeelte zou een polyvalent sportveld moeten komen

“Ik ben heel blij met de goede samenwerking met de gemeente, dat is een reactieve relatie. Als er maar een gat in een net wordt gemeld, staan ze hier snel om dat te herstellen”, besluit Debraz met een pluim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *