logo Casalina

VK Linden stoot voor tweede week op rij door na strafschoppen in de interprovinciale eindronde

VK Linden stoot voor tweede week op rij door na strafschoppen in de interprovinciale eindronde
Kan VK Linden opnieuw vieren? Foto Caroline Noé

VK Linden kwalificeerde zich voor de halve finales van de interprovinciale eindronde na een thriller. Na verlengingen stond het 3-3 tegen Torpedo Hasselt en na de strafschoppenserie zegevierde Linden met 9-8. Het was al de tweede week op rij dat ze zoiets met succes afsloten, nu wacht hen in de halve finale in de interprovinciale eindronde het Oost-Vlaamse Drongen.

“Het was een terechte overwinning, na een zware wedstrijd zeker door die warmte en dan nog eens verlengingen”, blikt de kapitein terug. “De eerste helft was voor Hasselt, daar bestaat geen twijfel over. In de tweede waren wij wel beter en konden we onze voet naast hen zetten. Ik ben over het algemeen tevreden over onze wedstrijd, we hebben ons gesmeten. We hebben goed standgehouden ondanks onze moeilijke eerste helft die we afsloten met een 1-2-achterstand. Daarna hebben we als ploeg en individueel gelijke tred gehouden en kwamen we beter in de match. Dat merk je ook aan het scoreverloop in de tweede helft toen we terecht op 2-2 kwamen.”

Joren Loockx keek terug op een verdiende kwalificatie voor Linden
Joren Loockx keek terug op een verdiende kwalificatie voor Linden

En daarna volgden opnieuw strafschoppen, het zag er nochtans even slecht uit…

“In de strafschoppenreeks leek ons avontuur in de eindronde bijna over en uit toen hun doelman een elfmeter van Rooseboom stopte. Gelukkig kon onze invallersdoelman Du Pont hun mogelijke strafschop van de kwalificatie tegen de paal duwen. In de daaropvolgende sessie van vijf scoorden wij alles en misten zij er eentje. Onze doelman Du Pont maakte het af met de 9-8, straffe prestatie. Die strafschoppen zijn en blijven een loterij. Er komt automatisch stress bij kijken, maar je hebt het niet of amper in eigen handen. Het is ongelooflijk dat we twee keer op zulke manier naar de volgende ronde doorstoten. In de volgende eindrondematch tegen Drongen, opnieuw thuis, gaan we er andermaal vol voor.”

VK Linden ontvangt volgende zondag op 22 mei K.V.E. Drongen vanaf 16 uur aan de Kerkdreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *