VK Linden legt in tweede helft offensief zijn wil op tegen KFC Baal, dat prima opende

VK Linden (r) duwde door in de tweede helft tegen KFC Baal

Tweedeprovincialer KFC Baal opende zijn inhaalmatch om de Beker van Brabant prima tegen eersteprovincialer VK Linden. Aan de rust stond het terecht 1-1 gelijk. Door het inbrengen van Somers en Michiels na de pauze en het offensiever opstellen van enkele pionnen op het middenveld, kwam VKL enorm scherp uit de kleedkamer. Zelfs in die mate dat de eindscore 2-7 bedroeg, niemand die die bij de rust voor mogelijk hield.

KFC Baal was aan zijn derde wedstrijd van de voorbereiding toe, Linden zat al verder

Het spelbeeld ging aanvankelijk op en neer tot in de tiende minuut thuisspeler Verbeek een afstandsschot vanaf de linkerflank op de lat ziet uit elkaar spatten. De Bie kon de rebound net niet in doel beroeren. Aan de overzijde ging bezoeker Beka neer in het Baalse strafschogebied. Makiese werkte af in de rechterhoek, 0-1! Baal verdedigt zich goed en zet Linden soms positioneel vast. De Winter kon voor Baal net niet aan een diepe bal. De Bie kon dat wel vanaf rechts maar de bal ging voorlangs. Een corner vanaf rechts van Verbeek kwam op het hoofd van Speetjens en verdween zo in de eerste hoek, een verdiende 1-1. Linden dreigde nog via Rooseboom over rechts, zijn voorzet belandde bij Tejeda die de bal op doelman Janssens trapte. Rusten bij 1-1.

Speetjens (r) kopt de 1-1 binnen

Enkele minuten na rust ergert thuisgoalie Janssens zich over een niet gefloten duwfout op een verdediger van hem. Hij maakt dat verbaal merkbaar. De ref stopt het spel en geeft hem geel, tot daar logisch. Daarna volgde nog een rechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied, dat was een opmerkelijk scenario. Uit het niets kon VK Linden zo de 1-2 op het scorebord brengen en op voorsprong komen. Door de inbreng van Michiels en Somers en enkele tactische wijzigingen kreeg Linden de controle over het gebeuren…

De discutabele vrije trap die leidde tot de 2-1

Daarna gingen de kopjes bij het thuisteam even naar beneden en liep Linden enorm snel uit tot een overdreven score. De bezoekers maakten nog drie goals die allen in de winkelhaak verdwenen. Baal op zijn beurt kon nog zelden zijn aanval bereiken. Enkel invaller Isenborghs vormde hierop een uitzondering, zijn afstandsschot ging er na een carambole in, 7-2, onmiddellijk de eindscore. De daaropvolgende strafschoppenreeks won Baal met 5-4, bij de bezoekers schoot Michiels over.

Somers ramt de bal in het dak voor de 1-7

Doelpunten: 17′ Makiese 0-1 strafschop, 32′ Speetjens 1-1, 50′ en 52′ Tejeda 1-2 en 1-3, 53′ Beka 1-4, 55′, 72′ en 77′ Somers 1-5, 1-6 en 1-7, 80′ Isenborghs 2-7