logo Casalina

VK Linden haalt het op karakter tegen SC Out-Hoegaarden

VK Linden haalt het op karakter tegen SC Out-Hoegaarden
Gilles Puttevils is dit jaar nieuw bij het groen-witte VK Linden

Op de inhaalspeeldag in eerste provinciale van voorbije woensdagavond haalde VK Linden het thuis met een nipte 3-2 tegen SC Out-Hoegaarden. Veelzijdige middenvelder Gilles Puttevils opende de score voor de groenen en leidde hen zo naar hun eerste competitiezege.

Puttevils bracht Linden voor, maar wat later stonden ze 1-2 achter.

“Ik vond het duel tegen SC Out-Hoegaarden een heel bevochten wedstrijd. Wij zijn er het beste uitgekomen, puur door onze mentaliteit die we getoond hebben gisteren op het veld. We komen goed voor met doelpunt van mijzelf en waren volwassen aan het voetballen. Door een twijfelgeval met een handsball ging de bal tot twee keren toe gaat de bal op de stip. Doelman Dieter Hannes pakt de eerste prachtig maar dan tien seconden later gaat hij weer de stip. Volgens mij was dat een aangeschoten bal op de arm in het strafschopgebied. Doordat we even aangeslagen zijn, komen we net voor rust ook nog eens 1-2 achter. In de loop van de tweede helft hebben we het perfecte antwoord gegeven en gereageerd zoals het moet. We hebben terecht deze drie gouden punten binnengesleept, want het was nodig”, reageerde de twintiger met de fluwelen baltoets.

Linden ontvangt komende zondagnamiddag rode lantaarn SC Aarschot.

“Uiteraard moeten er terug drie punten gepakt worden zodat we wat stijgen in het klassement. Wij kennen onze eigen sterkte en moeten daar ook vanuit gaan en niet naar anderen kijken. Het is niet omdat Aarschot laatste staat dat we ze onderschatten. Het is al vele malen bewezen dat er dan heel veel dingen kunnen gebeuren in die negentig minuten speeltijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *