logo Casalina

VK Holsbeek viert halve eeuw, vrouwelijk kampioenenteam ontvangt Belgische primus RSC Anderlecht

VK Holsbeek viert halve eeuw, vrouwelijk kampioenenteam ontvangt Belgische primus RSC Anderlecht
Op 14 juli 2022 spelen halve eeuweling VK Holsbeek en RSC Anderlecht een galamatch

Het nieuwe seizoen met een knaller openen, daar tekenen de vrouwen van VK Holsbeek voor. De recente kampioenen uit tweede provinciale ontvangen op donderdag 14 juli met trots de eerste damesploeg van RSC Anderlecht, de kampioen van de Superleague.

De meiden van VK Holsbeek speelden onlangs kampioen in tweede provinciale en ontvangen de paars-witten voor een galawedstrijd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de club. Tegelijk lanceren ze de blauw-gelen de Quintuppel, een bier dat exclusief voor VK Holsbeek werd ontwikkeld. Het werd gebrouwen door brouwerij De Vlier uit Holsbeek.

Dit is nu al een niet te missen dag, reserveer alvast 14 juli in je agenda en laat 15 juli een rustdag zijn want VK Holsbeek plant een feestje! Tussen 18.30 en 19.30 uur is er een receptie gepland. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur.

De juichende meiden van VK Holsbeek in hun gebruikelijke kleuren
De juichende meiden van VK Holsbeek staat een pittig oefenduel te wachten

Op 22 juli 1972 kreeg het toenmalige V.K. Milkano Holsbeek van de Belgische Voetbalbond het stamnummer 7783 toegewezen. Stichter Fonske Tuyls, melkboer en cafébaas, gaf de beslissende voorzet. De gemeentelijke kleuren, geel en blauw, lagen voor de hand. Vijftig jaar later wil VKH zowel zijn oorsprong als zijn stichter eren met een speciaal VKH-bier: de Quintuppel ! Meesterbrouwer Marc, geïnspireerd door de originele 7783 tripel voor het veertigjarige bestaan, maakte met dezelfde ingrediënten. Gezien de halve eeuw mocht het wat meer zijn, het werd uiteindelijk een stevige goudblonde quintuppel met een zeer aromatisch karakter en een zachte bitterheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *