logo Casalina

VK Holsbeek verrast en klopt ongeslagen leider FC Averbode-Okselaar in eigen huis

VK Holsbeek verrast en klopt ongeslagen leider FC Averbode-Okselaar in eigen huis
Lardaux (die de assist gaf), Uka en trainer Suls genieten na in de kantine

VK Holsbeek verraste de leider en na de reguliere speeltijd stond het 0-1 in hun voordeel op het veld van leider FC Averbode-Okselaar. Ietwat verrassend zeker als je weet dat Averbode enorm veel balbezit had, maar daar te weinig mee deed op scorend vlak. Holsbeek overleefde nog een stormloop in de slotfase en op die manier komen de geel-blauwen zowaar op de vierde positie terecht.

In de beginfase komen de bezoekers goed weg met een harde knal van Wouter Janssens die op de dwarslat uit elkaar spatte. De geel-blauwen poogden de thuisploeg op afstand te houden, want wat voetbaltechnisch duidelijk was, dat was dat de thuisteam beter in het spel kwam. Ze hadden enorm veel balbezit maar grotere kansen dan die in de beginfase kwamen er niet. Holsbeek loerde op de counter, maar thuisdoelman Van De Vel had steeds een puike redding in petto of kwam snel en gepast uit doel om het gevaar te doven. Met nog twintig minuten op de klok werd één van de betere thuisspelers, spits Issam Fariat, vorig jaar nog bij Holsbeek, verrassend gewisseld. Rond die periode viel ook de eerste en enige goal. Middenvelder Tom Lardaux gaf vanaf de flank een gemeten voorzet naar de eerste paal en Laurent Philippart, ex-Averbode-Okselaar, kopte raak, 0-1! Averbode liet dat niet over zich heen gaan en liet in de slotfase een spervuur van ballen naar Holsbeeks territorium vliegen, zonder succes.

Spits Brett Pauly en voorzitter Nico Van Buitenen reageerden namens het thuisteam

“Met alle respect naar Holsbeek toe, maar als het aan de rust 1-0 of 2-0 staat in het voordeel van Averbode zou niemand iets zeggen. Ik denk dat wij toen vier à vijf mogelijkheden hadden. In de tweede helft was dat niet anders, hun keeper was er steeds bij of het was altijd net niet. Ze hebben één echte kans gehad en die was binnen, misschien nog twee halve kansen toen we volledig doordrukten. Zelfs daar was dan nog steeds een been tussen van ons, waardoor de bal niet op doel eindigde. Ik vond ons al bij al beter en we hadden hier zeker niet mogen verliezen, maar een verdienste aan de goeie organisatie en mentaliteit van Holsbeek”, aldus Pauly. “VK Holsbeek kwam met een verdedigende gordel spelen en trapte de bal snel weg. Ze zetten werkelijk alles op de counter. Wij hadden kansen maar hebben die niet afgemaakt. Akkoord, we verloren tegen Holsbeek, maar hiermee is er nog geen man overboord, verre van. We staan nog aan de leiding én hebben voorbije speeldag een les geleerd. Dat is dat we ons team soms wat moeten herschikken op basis van hoe andere formaties ons komen bekampen. Ze stellen zich enorm verdedigend op, leuk is dat niet, maar dat is de realiteit voor ons als leider”, wist voorzitter Nico Van Buitenen.

Averbodevoorzitter Nico Van Buitenen (in groene jas) volgt aandachtig
Averbodevoorzitter Nico Van Buitenen (in groene jas) volgt aandachtig

Zegevierende uittrainer Frederik Suls genoot na in de Averbodekantine

“Deze 0-1-zege is enorm leuk. Zij hadden heel veel balbezit, maar op het vlak van kansen hadden wij de beste troeven. Op basis van de kansen winnen we hier terecht, op basis van het spelbeeld echter niet. We hadden de score hoger kunnen laten oplopen, we kwamen enkele keren in één tegenover één met hun keeper uit, maar we misten. We hebben het goed in blok opgelost om dan te counteren. In het slotkwartier kregen we nog veel stilstaande fases en corners tegen, maar we hielden het. Het geluk dat we de voorbije weken niet hadden, stond nu wel aan onze kant.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *