VK Holsbeek gaat in tweede helft op en over Racing Butsel

VK Holsbeek (l) hield na een sterke tweede helft de punten thuis tegen Butsel

Holsbeek was in de eerste helft gevaarlijk maar de bezoekers van Butsel wachtten geduldig af. Bij Holsbeeks balverlies kregen ze onmiddellijk een tegentreffer om de oren via de snelle Meulenbergs. Tijdens de rust werd er tactisch wat bijgesleuteld bij de geel-blauwen en kregen ze de overhand, ze moesten wel nog even wachten op de winnende 2-1…

Butsel begon pittig via onder andere Santoro en Vranckx.

De Groote ging iets voor het kwartier onderuit en viel slecht op de rechterschouder, na wat verzorging kon de toren bij stilstaande fases weer verder. Thuisspeler Mattheus trapte rond het kwartier een kans rechts naast de Butselse kooi. Enkele minuten later kopte Nwadikwa de bal door naar de tweede paal, De Groote kon er net niet aan. Zine en Lardaux verzorgden centraal de Holsbeekse opbouw, de jonge Geris poogde het langs de zijkant. Aan de overzijde moesten de snelle acties van Bocevski en Vranckx komen, Vandoren deelde er de defensieve orders uit.

Langs beide kanten ontbrak de laatste goede pass.

In minuut 33 kopte De Groote een kans centraal net onder de lat, bezoekende doelwachter Nys tikte ijlings over. De bezoekers mikten op de snelle omschakeling, dat kende succes na Holsbeeks balverlies en een splijtende actie en schot van Meulenbergs, 0-1! Holsbeek begon meer te drukken, waardoor Racing achteraan soms risico’s nam waarvan Holsbeek niet optimaal kon profiteren.

Holsbeek kon hun druk pas in het laatste kwartier omzetten in doelpunten.

Na de rust kwam Fariat erin en kwamen de voetballende kwaliteiten van de thuisploeg meer bovendrijven, waardoor ze hoger konden drukken. Het overwicht lag bij de gelen in de tweede helft. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan belandde een bal na een stilstaande fase in de buurt van thuisverdediger Bollens. Zijn inzet belandde op de lat, Fariat kopte de rebound op doelman Nys. Bollens met de “derde keer goede keer” en de 1-1. Het tweede doelpunt kwam er met nog enkele minuten op de klok. Invaller Walravens trapte stevig op de bal net binnen het strafschopgebied en trof raak, 2-1!

Doelpunten: 34’ Meulenbergs (0-1), 74’ Bollens (1-1), 87’ Walravens (2-1).