VK Holsbeek en SK Nossegem houden elkaar in evenwicht

VK Holsbeek (links) en SK Nossegem komen dit seizoen weer tegen elkaar uit

VK Holsbeek en SK Nossegem schieten niets op met gelijkspel behaald bij temperaturen rondom het vriespunt. Eén doelpunt kort voor de rust voor de thuisploeg en ééntje kort na de pauze voor SKN en daar bleef het bij qua scorend vermorgen in dit duel om de top drie.

Voor aanvang stonden beide teams gedeeld vierde samen met Rapide Wezemaal en KV Tervuren-Duisburg, dit op amper een punt van derde RWL Sport.

In de beginfase ging het snel op en neer, de eerste kansen waren edoch voor Holsbeek. Een vluchtschot van Soogen ging naast, een volley van Nwadikwa werd afgeblocked en bij een misverstand achteraan konden de geelhemden niet profiteren. Bezoekende goalie Vanhalle was bij de zaak en kwam goed tussen rond de twintigste minuut. Op het half uur trapte bezoeker Asnot de bal enkele meters voor de Holsbeekse zestien op doel. Uytterhoeven pakte onder de lat. Nossegem kwam er stilaan door. Verbrugge ging rechts door tot de doellijn, trapte de bal op doelman Uytterhoeven. De rebound, een kopbal van Verbrugge, werkte Uytterhoeven in corner. Op minuut 42 werd Jaubin rechts doorgestuurd, de pijlsnelle flankaanvaller sneed het strafschopgebied in. Hij nam het leer op de wreef van de rechtervoet en de bal vloog enig mooi binnen, 1-0! Een uithaal van thuisspeler Amery werd gered door Vanhalle, ruststand 1-0.

Jaubin met de 1-0

Na de pauze begonnen de blauwen te dreigen.

Eerst liep Verbrugge zich te pletter in minuut 50 op de Holsbeekse verdediging, de bal bleef er wel hangen. Verbrugge, Clauws en De Backer bleven dreigen. Verbrugge ging neer na contact en de ref wees naar de stip. De Backer zette achter de bal, koos de goede hoek en faalde niet.

SK Nossegem viert de 1-1

In minuut 71 drong Uka door in Nossegemse linies en werd hij gehaakt, net buiten de zestien volgens de ref, tot consternatie van de geelhemden. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op.

Uka onderuit maar was het in of buiten de Nossegemse zestien
Bij Holsbeek reageren ze verbijsterd op maar een vrije trap

Voor Holsbeek waren Jaubin (uitval over rechts en schot voorlangs én gekruist schot door keeper overgetikt), Uka (vrije trap vanuit rechterhoek gehaald door Vanhalle) en in de slotminuut Amery (kopbal naar linkerkruising gered door Vanhalle) gevaarlijk. Nossegem tekende voor dreiging via De Backer (na corner over linkerkruising gekopt), Bleyen (kopbal uit rechterkruising gehaald door Uytterhoeven) en Clauws (vrije trap gepakt door doelman). Een billijke 1-1, maar beide teams schieten er weinig mee op.

Doelpunten: 42’ Jaubin (1-0), 51’ De Backer (1-1 strafschop).