logo Casalina

VK Berg-Op wint nipt op slotspeeldag bij KVC Haacht

VK Berg-Op wint nipt op slotspeeldag bij KVC Haacht
KVC Haacht (links) kon ook in de slotmatch de zege niet grijpen tegen VK Berg-Op

Een doelpunt van Vandeput in de eerste twintig minuten maakte het verschil in deze eindeseizoensmatch waarin geen van beide partijen nog iets te winnen had. VK Berg-Op begon goed, maar viel iets voor het uur met zijn tienen na rood voor de doelpuntenmaker. De zwart-witten drukten nog, maar net zoals in het voorbije tweede competitiedeel van de competitie was de Haachtse voorhoede niet efficiënt genoeg.

Het thuisspelende KVC zag zich gesteund door een flinke thuisaanhang, waarvan een deel uitmaakte van de B-ploeg. Haacht begon met hoge druk via de flanken, maar de laatste pas ontbrak. Berg-Op nam spelsgewijs over en even dicteerden Vandeput en Peersman het spel. In minuut zeventien een actie over de linkerflank. De precieze voorzet bereikte Vandeput aan de tweede paal, die binnenwerkte, 0-1! Niets deed vermoeden dat dit het enige doelpunt van de partij ging zijn. KVC poogde vooraan de actie van Wouters te zoeken, maar die kreeg te weinig ondersteuning. We gingen rusten bij 0-1.

De Haachtse thuisaanhang tekende massaal aanwezig
De Haachtse thuisaanhang tekende massaal aanwezig

De eerste kans na de pauze was er voor Peersman, hij ging door rechts in het strafschopgebied. In confrontatie met secuur keepende thuisgoalie Andries legde hij over. Enkele minuten later een duel tussen thuisverdediger Wouters en bezoekende aanvallende kracht Vandeput. Deze laatste ging door op de Haachtenaar, die kermend neerging. Vandeput mocht zich gaan douchen en Wouters moest naar het ziekenhuis. Haacht leek kort aangeslagen, maar poogde enkele aanvallen uit te stippelen. Er volgden afstandsschoten van invaller Simmes en Wouters, deze vlogen over. Clerix begon het spel voor KVC in handen te nemen met acties, de Berg-Opverdediging bleef staan. Ze lieten zich enkel betrappen op een foutje toen invaller Cloetens er met de bal vandoor ging. Hij werd nog in extremis gestopt. KVC kon zeker aanspraak maken op een puntje, maar de ervaring van de geel-zwarten maakte het verschil. KVC zakt naar vierde provinciale, Berg-Op eindigt in de middenmoot.

Flink wat middenveldspel in deze eindeseizoenspartij
Flink wat middenveldspel in deze eindeseizoenspartij

Doelpunt: 17’ Vandeput (0-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *