logo Casalina

Vierdeprovincialer VK Weerde is twee sterren rijker

Vierdeprovincialer VK Weerde is twee sterren rijker
De sportieve staff van VK Weerde met nieuwkomers Arouna Koné en Bamba

Vierdeprovincialer SK Weerde versterkte zich met twee gekende ex-profvoetballers. Het gaat om de Ivoriaan Arouna Koné (38) en zijn landgenoot Issiaka Bamba (32). Koné was in zijn topjaren vaak geblondeerd en kwam twintig jaar geleden bij SK Lierse terecht, daarna ging het enorm bergop. Met deze twee aanvallers kan VK Weerde zijn titelambities kracht bijzetten.

Daarna doorliep hij een bijna twintig jaar lange profcarrière, die hem onder meer bij Roda JC, PSV, Sevilla, Hannover 36, Wigan Athletic, Everton en finaal het Turkse Sivasspor bracht. Hij won drie Nederlandse titels, de Copa del Rey en de FA Cup. Ook op internationaal vlak kende hij succes, hij speelde 39 interlands voor Ivoorkust, waarin hij negen keer scoorde. Zijn spitsbroeder bij de groen-zwarten speelde onder andere bij Charleroi en het Portugese Maritimo Funchal. Voorts was hij in de Ivoriaanse en Marokkaanse competitie actief.

Beiden rendeerden al tijdens de voorbereiding, op en tegen vierdeprovincialer KFC Eppegem B gingen ze zeer recentelijk met 2-3 winnen. Arouna Koné tekende voor één treffer, Bamba voor twee… VK Weerde komt komend seizoen in vierde provinciale C uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *