Vierdenationaler ZVC Black Wolves stunt in bekeravontuur en loot topklasser Moratex Lebbeke

De Black Wolves blijven presteren in de beker

ZVC Black Wolves Betekom stunten in de Beker van België en loten in de 1/16 finales met eerstenationaler Moratex Lebbeke een absolute topaffiche in de Tumkens op vrijdag 6 januari 2023. De Black Wolves Betekom hebben na een moeizame competitiestart het ritme te pakken. Na een drie op vijftien in het competitiebegin van in vierde nationale werd er sinds begin november niet meer verloren en nestelt de club uit de Tumkens zich in de subtop van het klassement, net onder de plaatsen die recht geven op promotie.

Bovendien werd in de beker van België naast een ambitieuze ploeg uit derde nationale, Morlanwelz, vorig weekend ook de maat genomen van tweedenationaler Team GSI Verviers. De Luikenaars werden op eigen veld in bedwang gehouden (1-1) waarna de Black Wolves na strafschoppen (4-5) aan het langste eind trokken.

“De eerste helft moesten we de bal aan de technisch superieure thuisploeg laten”, aldus Kevin Van Der Auwera, die alleen met de spelersgroep afreisde naar Verviers door het uitvallen van manager Kristof Janssens met coronabesmetting.

“Toch wisten ze in de eerste helft geen enkel uitgespeelde kans bij elkaar te voetballen. Ze hadden geen antwoord op ons laag gedisciplineerd blok waarin iedereen 50 minuten lang zijn taken minutieus heeft ingevuld. Zelf konden we de eerste helft ook quasi niks afdwingen omdat Verviers bij elk balverlies een hele goede tegenpressing gaf. Het resultaat loog er niet om, bal snel kwijt en weer in blok kruipen. In de tweede helft heb ik de jongens de opdracht gegeven om Glenn Vranckx, onze doelman met een verleden in eerste nationale en meer dan degelijke voetjes, in te schakelen. Zo hadden we meer balbezit en meer rust in de ploeg. Bovendien begonnen we toen ook een aantal kansen te creëren en leek het dubbeltje naar onze kant te gaan vallen.”

Door een stilstaande fase lieten de Wolves zich ringeloren, 1-0 met nog dik vijf minuten op de klok. Ze wisten nog tegen te prikken via Idris Bouali en konden winnen via strafschoppen.