Vierdenationaler Black Wolves Betekom stunt door topklasser Moratex Lebbeke uit de Belgische Beker te wippen

De Black Wolves (r) schakelden Moratex Lebbeke uit

In de 1/16de finales van de Beker van België tekende vierdeklasser Black Wolves Betekom voor de verrassing door thuis topklasser Moratex Lebbeke uit te schakelen. Na een eerste helft waarin de bezoekers uit het Oost-Vlaamse zonder twijfel de beterhand hadden, kwamen de geel-zwarten in de tweede helft op voorsprong. Moratex kwam al snel op gelijke hoogte, de Black Wolves lachten als laatsten en scoorden nog één keer. Ze wonnen met 2-1, een stunt!

Sporthal De Tumkens mocht buiten beide teams minstens honderd fans verwelkomen. De bezoekers, die derde gerangschikt staan in topklasse, waren zelfs met een heuse supportersbus afgezakt.

De opwarming voor de bekermatch

In de beginfase dreigden De Almeida en Van Keer nadrukkelijk voor de bezoekers. Van Der Auwera vuurde de troepen aan en eiste dat ze in beweging bleven. De Almeida miste voor doel zijn draaibeweging, anders had er meer ingezeten. Aan de overkant verraste kapitein Taeymans met een schot dat werd gered. Na Betekoms balverlies wilde Moratexer De Bie de bal van ver in doel trappen, thuisgoalie Vranckx redde puik met het been in een halve omhaalbeweging. De meeste kansen vielen nu op de snelle omschakeling, een schot van De Bie werd door thuisspeler Michiels nog net overgekopt. Iets na het kwartier dook bezoeker Vanderreken rechts vooraan op. Doelman Vranckx repte zich en plaatste een pittige tackle wat resulteerde in een vrije trap en een gele kaart, de ref toonde zich mild.

Voor de Black Wolves brachten Taeymans en Boullermajn dreiging, op de tegenaanval trapten Roquet en Vanderreken zeer gevaarlijk op doel, Vranckx bracht twee keer redding. Vranckx hield de bal langer dan vier seconden bij, Lebbeke kreeg een vrije trap vlakbij de Wolveskooi. Na de trap kwam de bal bij Kempenaers terecht, die de grote kans op de rechterpaal mikte, net niet 0-1. Nog twee grote kansen voor rust, thuisspeler Michiels trapt op doel en goalie Verleysen haalde uit de rechterhoek. Pelgrims mikte na een omschakeling naast, 0-0 bij rust, vooral de Black Wolves waren hiermee tevreden gezien het overwicht van de bezoekers.

We gingen rusten bij 0-0

In de tweede helft kreeg Taeymans na vier minuten de bal op rechts van goalie Vranckx, hij stormde door en mikte het leer tussen de benen van een verbaasde Verleysen,1-0! De Lebbeekse druk steeg stelselmatig met mogelijkheden voor Kempenaers en De Bie. Terwijl Pelgrims net over had gekopt, snelde Kempenaers naar de overzijde met enkele ploegmaats. Hij kreeg de bal en besloot in de rechterhoek, 1-1, terechte gelijkmaker.

Kempenaers (centraal) scoorde net de 1-1

Daarna speelde Betekom het tactisch en zetten ze Moratex hoog vast met een bewegend schaakspel. Het ging op en neer, bezoekers Van Keer en Roquet brachten acties en schoten die of naast of op de handen van de doelwachter botsten. Na een actie van Boullermajn, kwam de bal bij Van Leemputten terecht die afmaakte. In de slotfase drukten de Wolves door, keeper Verleysen moest een 3-1 van Boullermajn tot twee keer voorkomen met lijf en leden. Van Keer dreigde nog, een schot belandde te zacht in de handen van Vranckx en die laatste haalde een sterk schot er nog uit. Het eindsignaal luidde en Betekom plaatst zich voor de 1/8ste finales van de nationale beker!

Doelpunten: 29´ Taeymans Rigel (1-0), 34´ Kempenaers Dimitri (1-1), 44´ Van Leemputten Aaron (2-1).

De Black Wolves vieren voor hun fans

Hun 1/8ste bekerfinales spelen ze op middenmotor in tweede klasse MF Oreye (vrijdag 10/02). De inzet? Een kwartfinale voor eigen volk.