logo Casalina

Vierde Sporting Erps-Kwerps wil leider Sporting Kortenberg punten afhandig maken in derby!

Vierde Sporting Erps-Kwerps wil leider Sporting Kortenberg punten afhandig maken in derby!
Op Joris Bellemans (zittend) en Carlos Peeters (nummer tien) wordt gerekend voor doelpunten

In de heenronde werd het 4-1 voor de geel-zwarten van Sporting Kortenberg op eigen veld. De blauw-gelen van Sporting Erps-Kwerps azen op minstens een punt in deze ongetwijfeld pittige derby. Het zou meteen een mooie intrede betekenen voor het nieuwe voorzittersduo Siawashkha – Van den Brandt.

Na negentien seizoenen nam voorzitter Francis Dewals (69) voorbije maand afscheid. Hij wordt opgevolgd door Kristof Van den Brandt en Shayan Siawashkhah. Beiden zijn ex-spelers in de eerste ploeg en zijn min of meer nog bij de reserven actief. Het duo kan zijn ambtstermijn beginnen met de derby thuis tegen leider en aartsrivaal Sporting Kortenberg en of er ambitie is.

“Met alle miserie die we dit seizoen al hebben doorstaan kwestie blessures en corona, is die vierde plaats een terecht. We staan daar op onze plaats. De drie teams die boven ons staan, zijn sterker. Ook deze derby valt ergens moeilijk want we zitten met verschillende afwezigen. Ik verwacht nog een heel seizoen afwezigheden. Ik stond zelf al eens op het wedstrijdblad”, wist Van den Brandt die enkele jaren geleden officieel met voetballen stopte maar ergens nog ter beschikking moet blijven. “We beseffen dat het moeilijk zal zijn tegen de leider. We blijven realistisch, maar gaan geen cadeau’s uitdelen. We zetten alles op alles en willen hen de punten afhandig maken. Thuis kunnen we altijd wat meer op ons natuurlijk veld, synthetisch ligt ons veel minder. We gaan voor winst”, aldus de nieuwbakken voorzitter.

Bij de bezoekers zal doelman Milan De Bel ongetwijfeld een cruciale rol spelen.

“Het resultaat in de heenronde was niet helemaal correct. We spelen een schitterende eerste helft en stonden 1-0 voor aan de rust. We beginnen goed aan de tweede helft en komen verdiend op 2-0, maar dan vergeten we te voetballen. Erps komt op 2-1 en duwt door. Eén counter van ons was voldoende voor de 3-1, maar eigenlijk viel die goal uit de lucht. Zij kregen dan een penalty die ik gelukkig kon stoppen, want anders voelde je gewoon dat ze nog die 3-3 gingen maken ook. Na die gemiste penalty kwamen we terug in de match en spelen we het uit. Ik verwacht een zeer moeilijke match. Erps zal super gemotiveerd zijn en is ongeslagen thuis. Wij zitten met enkele covidgevallen en kwetsuren. Het zal dus zeker niet makkelijk worden, maar we geloven in onszelf en gaan met vertrouwen naar ginds”, schetste de Kortenbergdoelman.

De kern van Sporting Kortenberg uitgezonderd délégué Yves Hanssens die op een trouwfeest aanwezig was
De kern van Sporting Kortenberg zal allesbehalve volledig zijn op Erps-Kwerps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *