Verlichting laat SMS Lubbeek in de steek bij 3-2-voorsprong tegen leider Sparta Haacht

De affiche van speeldag 22 SMS Lubbeek - Sparta Haacht

De wedstrijd SMS Lubbeek – Sparta Haacht Statie was de topaffiche van de 22ste speeldag in derde proviniciale C. Sparta Haacht Statie was nog maar pas leider geworden en kon zich geen punterverlies permitteren om daar ook nog te staan op de laatste speeldag. SMS Lubbeek was er zich van bewust dat een overwinning noodzakelijk was om nog een rol te spelen in het titeldebat. Uiteraard kon Regiosport deze afspraak niet missen.

Uw Regiosport-correspondent miste echter de aftrap door de verplaatsing vanuit Betekom.

Hij was echter wel nipt op tijd voor het openingsdoelpunt van de bezoekers. Thuisdoelman Hoskens kon eerst nog redden op de inzet van Bryon op de rand van de kleine back-area maar Vandereet kende in de rebound geen genade. Lubbeek leek even van de kaart. In minuut 25 zette Jalali zich achter een vrije trap op links. Zijn bal werd weggekopt in de voeten van Devroey, die vanop de rand van de zestien de gelijkmaker binnen knalde.

Lubbeek legde halfweg de eerste helft de betere combinaties op de mat, Haacht koos voor een meer gesloten aanpak maar kon 5 minuten later nog eens tegenprikken wanneer Wauters Larivière in stelling bracht, maar zijn lob vloog hoog over. Niels Feyaerts speelde de snelle Everaerts vrij op rechts, zijn center werd door de inlopende Devroey aan de eerste paal nipt naast gedevieerd. Tien minuten voor de rust was Everaerts te snel voor de bezoekende verdediging en ging hij alleen op doel af. Hij week te ver uit naar rechts en wachtte erg lang om te schieten; bal over, weg kans en weg de verdiende voorsprong. Die kwam er dan toch op slag van rust. Een voorzet van Lars Feyaerts vanaf links vond het hoofd van de vrijstaande Theys; de ervaren spits knikte overhoeks binnen.

Verdiende voorsprong voor Lubbeek aan de rust die echter niet lang op het scorebord zal blijven.

Na tien minuten meldt Jalali zich rechtsvooraan om paniek te zaaien met zijn gekende verre inworpen. Wauters van Haacht onderschept, Jalali vertoeft nog steeds op de helft van de tegenstander; desorganisatie en concentratieverlies bij Lubbeek. Wauters speelt mooi diep naar Larivière op rechts. Larivière, handig gebruikmakend van zijn lichaam, wint het spurtduel van zijn opponent en legt breed naar de vrijstaande Vandereet die zijn tweede van de avond binnenschuift.

Nog eens tien minuten later dropt Lubbeek-kapitein Luyten een scherp aangesneden vrije trap in de zestien van Haacht. Ondanks een bos spelers rondom hem, kan Everaerts toch koppen. Zijn kopbal sterft in de verste winkelhaak en Lubbeek opnieuw op voorsprong. Lubbeek lijkt een half uur voor tijd op weg om het licht uit te doen voor Haacht dat echter voor niks opnieuw de zon ziet opgaan als een doorgebrande zekering de terreinverlichting buitenspel zet.

Er wordt nog een halfuurtje op licht gewacht maar dan druipt materiaalmeester Brams naar binnen met de hoekvlaggen. Hij weet te vertellen dat een rookwalm hem tegemoet kwam toen hij de zekeringskast opende.

Benieuwd welk staartje dit zal krijgen op de groene tafel van het Provinciaal Voetbalcomité en weer een bijkomende verrassende factor in het titeldebat in derde Provinciale C. Verslag: GTi

Doelpunten: 5’ Vandereet (0-1), 24Devroey (1-1), 45’ Theys (2-1), 55’Vandereet (2-2), 60’ Everaerts (3-2).