logo Casalina

Verbroedering Hofstade haalt nog eens uit voor verplichte covid 19-break

Verbroedering Hofstade haalt nog eens uit voor verplichte covid 19-break
In de kantine van Verbroedering Hofstade waar deze clubvlag hangt, zal voorlopig niet over voetbal nagepraat worden.

In vierde provinciale E pakte Verbroedering Hofstade net voor de tweede covid 19-break uit met een stevige 0-6 op het veld van het Vilvoordse Tange. Trainer Glenn Schils zag zijn geel-roden hierdoor naar de derde plaats in de tussenstand stijgen, iets was voor het seizoen al een doel was.

“Als ik zie welke teams bovenaan staan, dan besef ik ook dat we nog tegen de strafste teams moeten uitkomen. Dat zijn in mijn ogen Beigem B, Strombeek en Borght-Humbeek B. Ik vind dat Eppegem B en Weerde tegen ons niet al te veel hebben laten zien. We gaan het meeste weten na de eerste spelronde, dan hebben we tegen iedereen gespeeld. Dan weet je waar je staat”, analyseert Schils. “Op zich spelen we goed achteraan en op het middenveld, enkel vooraan maken we soms niet genoeg klaar. Gelukkig was dat het vorige weekend op Tange niet het geval. Dat had trouwens even goed de rustscore ginds kunnen zijn, we wrongen daar ook mogelijkheden de nek om. Ik ben blij dat we die partij achter de rug hebben. Mijn spelers moesten vanaf het begin goed voor de dag komen en snel scoren en vooral ieder deed zijn werk op zijn positie. Ik was er tevreden over.”

Na dit prima resultaat moet Verbroedering Hofstade noodgedwongen deze coronabreak ondergaan.

“Het was een goede beslissing om het allemaal stil te leggen, de charme van het voetbal was bijna helemaal verdwenen. Er was niets gezelligs meer aan, de spelers kropen in de auto nadat ze niet konden douchen na hun wedstrijd. Ook voor de sfeer rond het veld en in de kantine had dat gevolgen. Voor mij zal het vooral moeilijk worden om mijn groep te blijven motiveren om te komen trainen. Hopelijk verbetert de situatie snel, uiteraard heb je dat niet in de hand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *