VC Rijmenam vond de mazen in het net, KFC Werchter amper

VC Rijmenam (l) haalde het op het veld van KFC Werchter

VC Rijmenam en KFC Werchter oefenden gisterenavond vriendschappelijk op Werchterse ondergrond in de Grotestraat. Het duel tussen de roden en de blauwen eindigde in een 0-3-uitzege voor de Antwerpenaren. Werchtertrainer Van Craen experimenteerde tijdens beide helften met twee onuitgegeven elftallen. Daar tegenover stond een ervaren blok dat er snel kon uitkomen.

Beide teams zijn kandidaat voor promotie in hun respectievelijke reeks in vierde provinciale. Beiden misten ongeveer een handvol spelers.

Tijdens de eerste twintig minuten viel er aan beide zijden aanvallende impulsen te noteren, maar echte doelkansen waren er amper. Af en toe viel er wel een rake overtreding, maar de kaarten bleven op zak bij de ref. Na iets meer dan twintig minuten werd Letaief hoog op de rechterflank aangespeeld, van daaruit trapte hij in de verste hoek fraai in doel, 0-1.

Letaief (eerste van rechts) wordt gefeliciteerd met zijn 0-1

Yarrick Croonen, die van NV Keerbergen werd overgenomen, werd kort daarna centraal in het straatje gestuurd, maar hij stootte op Werchterdoelman Vinckx. Amper een halve minuut later lag zijn broer Yoran Croonen op de loer, ook nu was Vinckx op post.

Iets voor het half uur ging Yarrick door op de doelman en omspeelde hem, Hanssens redde op de lijn. Stockx werd nog eens diep gestuurd, zijn stiftbal vloog over. Kort voor rust werd ervaren thuisspits Torreele ingebracht, wat druk naar voren opleverde. Torreele en Nelissen zagen in dezelfde situatie hun schot afgeblocked. Op de grens van het strafschopgebied trapte Leukemans naar de verste hoek, raak en 0-2.

De tweede helft begon met weinig doelgevaar. Bezoeker Peeters deponeerde een bal net boven doel. In minuut 55 glipte Croonen door de mazen van het net van de thuisverdediging. Hij besloot overhoeks in doel en de 0-3 was een gegeven. Het thuisteam vond niet genoeg aanspeelpunten of aanvoer naar voren toe. Enkele minuten na het uur werd Nelissen diep doorgestuurd, uitgoalie Van Nuffel kwam gevat tussen, het Werchterse gevaar gedoofd. Het bleef 0-3.

Werchter vond niet genoeg aanspeelpunten, dat ondervond spits Torreele aan den lijve

Doelpunten: 23′ Letaief (0-1), 44′ Leukemans (0-2), 56′ Croonen (0-3)