VC Bertem-Leefdaal wint in verschillende gedaantes eerste oefengalop van 2022 tegen ERC Hoeilaart

VC Bertem-Leefdaal (r) won zijn eerste oefengalop van het nieuwe jaar tegen ERC Hoeilaart

Eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal haalde het in zijn eerste duel van het nieuwe jaar tegen tweedeprovincialer ERC Hoeilaart. Halfweg stond het 1-0 voor de hemelsblauwen. In de tweede helft speelde het overgrote deel van de B-ploeg van Bertem-Leefdaal tegen een Hoeilaart, voor de gelegenheid in wit-zwart, dat ook enkele jongere spelers een kans gaf. De eindstand was uiteindelijk 2-0.

Deze oefenmatch werd gekenmerkt door een striemende regen, maar echt enorm koud was het niet.

ERC begon de eerste vijf minuten te dreigen en zocht ruimte via Jorgensen en Kamal, in doel kreeg Dethier een kans daar vaste kracht Vandervoort op vakantie was. Nadien herstelde de thuisploeg het evenwicht. Op het kwartier speelde thuisspeler Van Malcot de eerste echte kans bij elkaar, via rechts stoof hij naar de achterlijn. Zijn inzet werd buitengewerkt, de daaropvolgende corner kende geen resultaat. Enkele minuten later trok spelmaker Feyaerts vanaf het middenveld op wandel en omspeelde hij drie tegenstander vooraleer in de halve maan af te leggen. Zijn schot belandde langs doelman Dethier in de linkerbenedenhoek, 1-0! Kort daarna brachten Aba Yahya en Sekali gevaar, deze laatste probeerde kansen in elkaar te sleutelen, de laatste goede pass ontbrak vaak. Verdediger Vandiest moest er bij ERC af met een voetblessure, Litu Longwandela werd zijn vervanger.

Hoeilaart vond via Vanroye langs de rechterzijde ruimte, tot twee keer toe kwam doelman Meeus net op tijd tussen. Kamal was op een minuutje tijd twee keer gevaarlijk, waar zijn eerste kans nog werd afgeblocked, bereikte de tweede de linkerbenedenhoek. Meeus dook en redde. Bij een corner speelde bezoeker Wénin de bal nog door via het steunbeen, maar vond deze geen bestemming. 1-0 bij rusten.

In de tweede helft kwam Bertem-Leefdaal met de B-ploeg in actie. Ook de bezoekers deden dat, zo bleef Jorgensen in de kleedkamer achter.

Opnieuw waren de bezoekers de gevaarlijksten aan het begin met Wénin en Laeremans die een mooie actie uitvoerden. Laeremans vuurde af op doel, keeper Haesaerts hield de netten schoon. Bij Bertem probeerde Pele achteraan de rust aan de bal te houden, Soetaert speelde gevaarlijke stoorzender voor ERC. Met nog een klein kwartier te gaan ging Wout Meeus de hele rechterflank af en gaf hij een gemeten voorzet naar de tweede paal af. Oorts stond er klaar om met de linkervoet de bal in doel te trappen, een mooi doelpunt en de 2-0! Bij ERC bleef Soetaert in de weer, een verdiende eerredder bleef uit…

Een groot deel van de Bertemse B-ploeg speelde de tweede helft van het oefenduel

Doelpunten: 19′ Feyaerts (1-0), 77′ Oorts (2-0)