logo Casalina

VC Bertem-Leefdaal redt zich en stopt Aarschotse zegereeks

VC Bertem-Leefdaal redt zich en stopt Aarschotse zegereeks
VC Bertem-Leefdaal (r) ontsnapte in de beginfase aan Aarschotse doelpunten

Op basis van de openingsfase een verrassende uitslag gezien Aarschot de bovenhand had. Daarna scoorde Bertem op een kleine zes minuten genadeloos drie keer, de tweede helft was grotendeels een maat voor niets. Bertem-Leefdaal verzekerde zich met deze 5-1 van de redding in eerste provinciale. 

In de beginfase regeerden de bezoekers.

Vooral Haddouti was gevaarlijk met een schot over, naast en op de doelman. Na die laatste mogelijkheid werd Van Malcot diep gestuurd, hij wrong zich tussen twee verdedigers door en lobde goalie Van Kerckhoven. Net bekomen van de schok zag Aarschot links Van Malcot doordringen. De voorzet ging naar Feyaerts die liet liggen voor Afkir aan de tweede paal, 2-0! Op minuut 21 ging Afkir vanaf links het strafschopgebied binnen met een sleepbeweging uit het zaalvoetbal, hij besloot in de verste hoek, 3-0! Feyaerts dreigde zelf nog eens maar zijn voorzet bereikte Van Malcot net niet. Bertem-Leefdaal bleef hoog druk zetten. Op slag van rust zou thuisspeler Joosten de bal met de hand beroeren, geen hands volgens de ref. Commotie bij Aarschot die hierin onrecht zagen, onrecht of niet, rusten bij 4-0.

Ook in de tweede helft begonnen de wit-zwarten het beste. 

Een handvol minuten na rust profiteerde Van Hove van een defensief misverstand bij Bertem, 4-1! Van Malcot en Afkir misten nog kansen. Op het uur trapte Haroun een voorzet vanaf rechts net over; Aarschot begon gaandeweg pressing te zetten. Bertemse invaller Piret lanceerde nog een voorzet vanaf links naar de tweede paal, Vanneck kon er net niet bij. Piret ging nog eens alleen op doel af, doelman Van Kerckhoven redde gevat. Met nog enkele minuten te gaan werd invaller Marion vanaf links diep gestuurd, hij maakte af aan de eerste paal, 5-1.

Doelpunten: 15′ Van Malcot (1-0), 16′ en 21′ Afkir (2-0 en 3-0), 39′ Van Malcot (4-0), 51′ Van Hove (4-1), 86′ Marion (5-1).

Zowel middenvelder Sami Afkir als spits Cedric Van Malcot scoorden beiden twee keer.

“We sloegen toe wanneer we het moesten, we wilden laten zien dat we goed konden voetballen en onze plaats in eerste provinciale waard waren. In het begin kon Aarschot op voorsprong komen, daar was wat geluk mee gemoeid. We scoorden op een drafje drie doelpunten. Ik ben blij dat het 5-1 werd en dat we ons konden redden. Ik vond eerlijk gezegd de 4-0 aan de rust niet gestolen”, wist uitblinker Afkir. “Het stond nog 0-0 en zij waren meer dan degelijk begonnen. Ik werd diep gestuurd en wist dat ik moest lobben. Gelukkig konden we dan op iets meer dan vijf minuten tijd drie keer raak treffen. Toen het 4-0 stond aan de pauze, was het volgens mij al een uitgemaakte zaak. Toen ze op 4-1 kwamen, was het even vloeken. We scoorden er vier in de eerste helft, stel je voor dat zij hetzelfde deden? Het was een slechte tweede helft, waarin er gelukkig niet al te veel doelkansen meer vielen. De beste ploeg won en ik ben vooral blij met onze redding”, aldus Van Malcot die volgend seizoen de hemelsblauwen trouw blijft.

VC Bertem-Leefdaal viert zijn redding
VC Bertem-Leefdaal viert zijn redding

SC Aarschot kan terugblikken op een meer dan prima seizoenseinde met een twaalf op vijftien, mits ietwat meet scherpte vooraan in de beginfase had de match op Bertem-Leefdaal er ietwat anders kunnen uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *