VC Bertem-Leefdaal ontneemt Sporting Kampenhout zijn maximum

Kampenhoutkeeper Billast ziet de kans van Marion net voor rust met open mond uit zijn doel verdwijnen

In de slotminuten kwam derde VC Bertem-Leefdaal op het veld van leider Sporting Kampenhout nog tot 2-2 terug. Uitgerekend ex-speler Seppe Peeters trok de hemelsblauwen over de streep. En het kon nog meer zijn voor Bertem-Leefdaal! Of Niet? De toeschouwers kregen alvast een interessante topper voorgeschoteld waarover achteraf rijkelijk kon worden nagekaart!

Al na drie minuten forceerde ex-Bertemnaar Brusk via links een opening.

Deze bal kwam bij Put terecht, die overhoeks besloot, 1-0 en onmiddellijk iedereen wakker! Na iets meer dan tien minuten de Bertemse reactie. Afkir zette zich op rechts door en legde centraal terug op Marion, wiens schot werd afgeblocked door thuisspeler Heyvaert. Iets na het kwartier ging Kampenhoutse kapitein Vangrunderbeek op wandel door de Bertemdefensie, hij legde af voor Put die zijn inzet van de rechterpaal zag afschampen. Kampenhout leek op toerental te komen, maar het waren de bezoekers die het balbezit verkregen maar in eerste instantie daarmee maar weinig meer dan steriele druk verkregen.

Kampenhout, uitzonderlijk in wit-zwart, viert de 1-0

Rond minuut veertig legde kapitein Uka een vrije trap vanaf rechts in het strafschofgebied. Op het hoofd van de heroptredende Marion om iets preciezer te zijn. Hij kopte niet hard maar wel enorm accuraat naar de verste hoek, goalie Billast kon deze bal met veel moeite uit zijn doelvlak weren. Aan de overzijde kwam Brusk nog tot een kans, doelwachter Seynaeve redde.

In de tweede helft dreigden Uka en Brusk voor Bertem en Kampenhout met een ongevaarlijk schot, dat waren de eerste offensieve acties van beide teams. Iets voor het uur vroegen de bezoekers een strafschop nadat Van Malcot neerging na contact met Heyvaert, de ref gaf geen kick. Enkele minuten later werd Van Malcot vrijgespeeld voor de doelman en maakte hij af, 1-1.

Van Malcot (17) scoorde zonet de 1-1

Aan de overzijde ontsnapte Brusk maar was Bertemgoalie Seynaeve paraat. Iets na het uur kopte Put op de lat, het was slechts uitstel kort nadien stormde Put na assist van Brusk op goal af en omspeelde hij de doelman, 2-1! Afkir trapte voor de bezoekers nog eens naast, voor Kampenhout dreigden Brusk, invaller Azdad en Vangrunderbeek.

Put omspeelt Seynaeve (bal onder het logo)

Met nog een minuut of vijf te gaan gokte trainer Magits, hij verving verdediger Hoymans door spits Meeus. Hij ging achteraan met drie spelen en had zo vooraan een mannetje meer, die impuls rendeerde optimaal. Een doorgekopte kopbal op stilstaande fase belandde aan de verste paal waar Peeters hem binnenduwde, Bertem-Leefdaal vierde, 2-2! Bertem-Leefdaal begon nog te drukken, maar verder dan enkele halve mogelijkheden kwamen ze niet.

Aan de tweede paal scoorde Peeters de 2-2

Doelpunten: 3′ Put (1-0), 60′ Van Malcot (1-1), 66′ Put (2-1), 89′ Peeters (2-2)