logo Casalina

VC Bertem-Leefdaal haalt oude bekende binnen voor de B-ploeg

VC Bertem-Leefdaal haalt oude bekende binnen voor de B-ploeg
Pascal Vanheel op bekend territorium Beeld VC Bertem-Leefdaal

VC Bertem-Leefdaal trok Pascal Vanheel aan als trainer van het B-team in vierde provinciale. Pascal betekende in het verleden absoluut iets voor de hemelsblauwen, in mei 2015 pakte hij in derde provinciale op het veld van het toenmalige KRC Boortmeerbeek de titel. De eerste stap naar de status van de huidige eersteprovincialer was gezet.

Hij was tussen 2011 tot 2015 trainer van de eerste ploeg en had voordien zijn sporen verdiend bij HO Veltem en Sporting Kortenberg.

De voorbije jaren verbleef Pascal in Oostenrijk, waar hij nationale jeugd onder zijn hoede had en ook een korte periode een seniorsteam niveau P3. Sinds zijn terugkeer naar België was hij actief in de jeugdscouting van Voetbal Vlaanderen.

“Ik ben vertrokken met de titel bij Bertem-Leefdaal. Iedereen was gebrand op dat kampioenschap en dat is goed afgelopen. Daarna vertrok ik naar Oostenrijk, ik ben terug van vorige zomer. Ik ging voor het eerst kijken, thuis tegen leider Sporting Kampenhout, daar ik bij hen nog wat spelers kende. Het was leuk om terug te zijn op Bertem-Leefdaal, het was altijd een aangename en correcte club. Het was niet onmiddellijk de bedoeling om er coach te worden. Ze zochten in mei contact met me nadat de trainer van het B-team zijn ontslag had gegeven. Ik was niet op zoek, ze vertoonden interesse. Hun manier van werken staat me aan en ze investeren ook in hun jeugd. Ik wil de afstand tussen de eerste en de tweede ploeg verkleinen, maar dat krijg je niet op bestelling. Ik ken nog enkelen van verschillende jaren geleden.”

Vanheel komt deze week voor het eerst in contact met zijn groep en kijkt uit naar deze ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *