logo Casalina

VC Bertem-Leefdaal bekert zaterdagavond thuis tegen Tubize, competitie blijft hoofddoel

VC Bertem-Leefdaal bekert zaterdagavond thuis tegen Tubize, competitie blijft hoofddoel
De blauwen die af en toe in het geel aantreden, hopen dit seizoen op soortgelijke scores

Eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal speelt komende zaterdagavond de tweede ronde van de Beker van België tegen AFC Tubize uit tweede amateur, een heel mooie affiche. Ze danken hun kwalificatie aan het forfait dat BX Brussels gaf in de eerste ronde van de Croky Cup. Voor trainer Gunter Magits is dit een mooie extra die aan de voorbereiding werd gebreid, de competitie blijft het belangrijkste. De vijfde plaats van vorig seizoen handhaven lijkt voorlopig de hoofdopdracht.

Het bestuur van VC Bertem-Leefdaal kreeg voorbije zaterdagnamiddag de melding dat er bij BX Brussels een “coronageval” was opgedoken in de spelerskern. De Brusselaars wilden geen overbodige risico’s nemen en gaven forfait. Er werd maandagavond laat beslist dat de tweede ronde van de Croky Cup op de eigen Campus Sint-Veronica zal plaats vinden. De fans mogen zich komende zaterdagavond 5 september vanaf 19.30 uur opmaken voor de strijd van de hemelsblauwen tegen les Sang et Or van Tubize, een voormalige topklasser.

“Onze grootste hoop is in eerste instantie om een volledige competitie te spelen, al de rest is in eerste instantie bijzaak. Door heel deze coronasituatie moesten we tijdens de voorbereiding al drie wedstrijden aflasten. Dat is uiteraard verre van ideaal”, opent Magits. “Indien het mogelijk is, hopen we op een gelijkaardig jaar als vorig seizoen. We werden toen vijfde en koesteren opnieuw die ambitie. Op zich behouden we driekwart van onze ploeg en tellen we vijf goede aanwinsten, alles wijst erop dat een herhaling absoluut mogelijk is. We waren toen lang de meest productieve ploeg, tot we een serieus dipje kregen in december. Toen kregen we veel doelpunten tegen en nekten individuele fouten ons meer dan eens”, legt de trainer, die aan zijn tweede jaar in de Dorpstraat toe is, de vinger op de wonder. “Voor dit seizoen bekijk ik Bierbeek, Kampenhout en OHR Huldenberg als de ploegen die het bovenaan voor het zeggen zullen hebben. Teams zoals onder andere Liedekerke, SC Aarschot en nog enkele anderen zijn outsiders maar hebben kansen”, besluit voormalige doelman.

Nieuwkomers: Jorne Vanderstappen (KAC Betekom), Valentin Laklia (KV Tervuren-Duisburg), Louis Piret (Stormvogels Haasrode), Milan Waeytens (SC Out-Hoegaarden), Pele Peeters (Tempo Overijse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *